Αύξηση 8,8% της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο


Αύξηση 8,8% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2020, παρουσίασε αύξηση 8,8%, έναντι μείωσης 4,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020, παρουσίασε αύξηση 9,6%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2021, παρουσίασε μείωση 1%.

Συγκεκριμένα, η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 8,8% τον μήνα Ιούνιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2020, προήλθε από την αύξηση:

  • Κατά 19,4% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
  • Κατά 9,0% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.
  • Κατά 6,8% του Δείκτη Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού, κατασκευής ειδών ένδυσης, παραγωγής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων, κατασκευής επίπλων, κατασκευής μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ