Κίνα: Δρακόντεια μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας- Ιχνηλάτηση και μαζικά διαγνωστικά τεστ


Νέες μολύνσεις COVID-19 καταγράφει η Κίνα, όπου αρκετέςπόλεις ξεκινούν νέα μαζικά διαγνωστικά τεστ.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα περισσότερες μολύνσεις από COVID-19 στην πιο πρόσφατη έξαρση της ασθένειας στη χώρα, ενώ ορισμένες πόλεις ξεκίνησαν νέους γύρους μαζικών διαγνωστικών τεστ στην προσπάθεια να ξεριζώσουν τις μολύνσεις στην κοινότητα.

Η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 12 πόλεις από τις 20 Ιουλίου, και αξιωματούχοι διέταξαν τις τοπικές κυβερνήσεις να παρακολουθούν στενά τις μολύνσεις και να κλείσουν ‘παραθυράκια’ στις προσπάθειες ελέγχου.

«Μια χαλαρότητα πνεύματος θα ξεπεραστεί αποφασιστικά», ανέφερε χθες Κυριακή η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC) καλώντας για τον περιορισμό της έξαρσης.

Αναλυτές θεωρούν πως η παραλλαγή Δέλτα είναι η μεγαλύτερη δοκιμή για τη στρατηγική μηδενικών μολύνσεων COVID της Κίνας μετά την αρχική έξαρση πέρυσι, όμως αναμένουν πως οι αρχές θα την καταστείλουν προτού ξεφύγει εκτός ελέγχου, ακόμη και με κάποιο οικονομικό κόστος.

Η Κίνα δεν πρέπει να σταματήσει τους αυστηρούς ελέγχους καθώς χρησιμοποιεί στοχευμένα μέτρα περιορισμού και τον ευρύ εμβολιασμό προκειμένου να νικήσει τον ιό, δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας Γκάο Τσιανγκ.

«Όσο ο ιός διαδίδεται ακόμα ευρέως παγκοσμίως, η πολιτική της Κίνας να εμποδίσει αυστηρά την εισαγωγή του ιού δεν πρέπει να αλλάξει», έγραψε ο Γκάο στην κρατική Λαϊκή Ημερησία.

Η Κίνα θα επιμείνει στη στρατηγική της να σπάει τις αλυσίδες μετάδοσης με σκοπό να εντοπίζει και να ελέγχει τον ιό το ταχύτερο δυνατό, πρόσθεσε ο Γκάο.

Σε μια επίδειξη δράσης κατά των τοπικών κυβερνήσεων που θεωρούν πως επέδειξαν αμέλεια στις προσπάθειες ελέγχου, η Κίνα απομάκρυνε ορισμένους αξιωματούχους από τις πόλεις Ναντζίγκ, Γιαντάλ, Ζενγκζόου και Ζανγκτζιάτζιε.

Η ανατολική πόλη Γιανγκτζού, η οποία μάχεται μια μεγάλη συρροή (cluster), κάλεσε τους αξιωματούχους της να κάνουν καλύτερη δουλειά αφού ένας μολυσμένος επισκέπτης σε κέντρο διαγνωστικών τεστ μετέδωσε τον ιό σε άλλους.

Εκατόν είκοσι πέντε νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις ανακοινώθηκαν χθες, περιλαμβανομένων 94 μεταδόσεων στην κοινότητα, από 96 την προηγούμενη μέρα, με 81 μεταδόσεις στην κοινότητα, ενώ οι υπόλοιπες ήταν εισαγόμενες από το εξωτερικό ανέφερε σήμερα η NHC.

Οι περισσότεροι από τους ντόπιους ασθενείς χθες καταγράφηκαν στην κεντρική πόλη Ζενγκζόου και στη Γιανγκζόου.

Η Γιανγκζόου ξεκίνησε έναν πέμπτο γύρο μαζικών τεστ, δήλωσαν αρχές της πόλης σήμερα, οπότε η Ζενγκζόου αναμένεται να ολοκληρώσει τη συλλογή δειγμάτων για τον τρίτο της γύρο μαζικών τεστ σε όλη την πόλη.

Η ανατολική πόλη Ναντζίνγκ, η οποία επλήγη σκληρά από την έξαρση του Ιουλίου, έχει ξεκινήσει έναν τρίτο γύρο στοχευμένων διαγνωστικών τεστ σε ορισμένες περιοχές έπειτα από τρεις γύρους σε όλη την πόλη, παρότι καταγράφονται λιγότερες από πέντε μολύνσεις καθημερινά από τις 2 Αυγούστου.

Η πόλη Ναντόνγκ, κοντά στη Γιανγκζόου και τη Ναντζίνγκ δεν έχει αναφέρει καμία νέα τοπική μόλυνση από τα τέλη Ιουλίου, αλλά έχει επίσης ξεκινήσει μαζικά τεστ στο πλαίσιο προπαρασκευαστικής άσκησης.

Η κεντρική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά έξαρση της COVID-19 στα τέλη του 2019, ανέφερε δύο μολύνσεις στην κοινότητα χθες, τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό μετά τις πρώτες μολύνσεις Δέλτα στην κοινότητα στις 2 Αυγούστου.

Τεστ σε όλη την πόλη που ξεκίνησαν στην Ουχάν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι δεν υπάρχει μεγάλης κλίμακας εξάπλωση από την πιο πρόσφατη συρροή, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ένας γιατρός στο νοσοκομείο Τόνγκτζι της πόλης.

Ωστόσο, τουλάχιστον δύο σταθμοί λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων στην Ουχάν σταμάτησαν όλες τις υπηρεσίες τους από σήμερα, διευρύνοντας την αναστολή ορισμένων δρομολογίων της περασμένης εβδομάδας.

Οι νέες ασυμπτωματικές μολύνσεις της Κίνας είναι 39, απο 30 μία ημέρα νωρίτερα. Η Κίνα δεν κατατάσσει τις περιπτώσεις αυτές στις επιβεβαιωμένες μολύνσεις.

Ο αριθμός των μολύνσεων που καταγράφηκαν συνολικά στην Κίνα από την έναρξη της πανδημίας είναι 93.826 ενώ ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 4.636.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ