Θάλασσα: Οφέλη του ωκεάνιου νερό στο δέρμα [vid]


Το νερό της θάλασσας και του ωκεανού σας παρέχει μια γενναιόδωρη δόση μετάλλων που καταπρανουν το δέρμα. Το θαλασσινό νερό περιέχει πολλές ευεργετικές ουσίες όπως μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο, ιώδιο, νάτριο και σίδηρο. Όταν κάνετε μια βουτιά στον ωκεανό, αναζοωγονείτε και θρέφετε το δέρμα σας.

Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή παθήσεις όπως το έκζεμα μπορεί να επωφεληθούν ιδιαίτερα από το ωκεάνιο νερό ιδιαίτερα. Πλούσιο σε μέταλλα το νερό του ωκεανού μπορεί να ηρεμήσει τον δερματικό ερεθισμό και να μειώσει τη φλεγμονή στο δέρμα. Το κολύμπι και η παραμονή στη θάλασσα συνιστάται για τα συμπτώματα της ψωρίασης, της ξηροδερμίας και άλλων παθήσεων του δέρματος.

Επιπλέον, το αλμυρό νερό μπορεί να βοηθήσει να απορροφήσει την υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα και να έχει αναγεννητική δράση, γι ‘αυτό τα άτομα με λιπαρό και επιρρεπές σε ακμή δέρμα μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη του.

Μάλιστα προϊόντα περιποίησης και φροντίδας του δέρματος που κυκλοφορούν στην αγορά αξιοποιούν την θεραπευτική δράση του θαλασσινού και ωκεάνιου νερού. Ακόμη το θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα ομορφιάς σας, είναι ένας οικονομικός, βιώσιμος και φυσικός τρόπος να φέρετε τον ωκεανό στο σπίτι σας όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.

Φυσική απολέπιση δέρματος

Έχετε παρατηρήσει ότι τα πόδια και οι φτέρνες σας είναι πιο μαλακές μετά από μια βουτιά στη θάλασσα ή μια βόλτα στην παραλία; Η άμμος στην παραλία λειτουργεί ως απαλό απολεπιστικό για το δέρμα, και σας βοηθά να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, λειαίνοντας και αναζωογονώντας το εξωτερικό του στρώμα.

Ωστόσο η θάλασσα έχει επίσης οφέλη για την ψυχολογία σας, αφού μπορεί να είναι ο ιδανικός τόπος για την ανακούφιση από το στρες. Φαίνεται πως οι ορμόνες της χαράς, όπως η σεροτονίνη αυξάνονται όταν είμαστε στην παραλία. Την ίδια στογμή, οι ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη μειώνονται. Για τον λόγο αυτό λέγεται πως η θάλασσα έχει αγχολυτική δράση. Η διαχείριση του άγχους είναι σημαντική για τη συνολική ευημερία, οπότε μια επίσκεψη στην τοπική παραλία σας μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ