Νικόλαος Παναγιωτόπουλος: Δεν ισχύει η παραίτηση του διοικητή Αεροπορίας Στρατού, Γιώργου Κουμεντάκη


Στη θέση του παραμένει ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκης. Αναφερόμενος στη διάδοση της είδησης της παραίτησής του Γιώργου Κουμεντάκη από το σώμα, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων.

»Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».

Σε ανακοίνωση προέβη και το Γενικό Επιτελείο Στρατού:

«Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα» επισημαίνει το ΓΕΣ.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας (09/08) είχε διαρρεύσει η είδηση περί παραίτησης του Διοικητή της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργου Κουμεντάκη, για λόγους που σχετίζονται με την διαχείριση των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που πλήττουν τις τελευταίες μέρες τη χώρα.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε νωρίτερα ανακοίνωση με αφορμή την παραίτηση του Γιώργου Κουμεντάκη από τη θέση του Διοικητή Αεροπορίας Στρατού.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Μόλις της περασμένη Παρασκευή ο κ. Σκέρτσος με ανάρτησή του διαβεβαίωνε ότι η χώρα έχει διαθέσιμα 74 εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκ των οποίων τα 32 είναι ελικόπτερα, ανάμεσά τους και τα Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σήμερα παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού για λόγους που σχετίζονται με τη διαχείριση των ελικοπτέρων Σινούκ στη μάχη με τις φωτιές. Άρα ο κ. Σκέρτσος ή γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιχειρούν και έλεγε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό ή δεν γνώριζε και έλεγε ψέματα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Έτσι εξηγείται και η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στις καθημερινές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον ακριβή αριθμό όσων εναέριων μέσων επιχειρούν.

Όπως φαίνεται το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε να πείσει τους πυρόπληκτους πολίτες ότι δεν μπορούν να διακρίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα για “λόγους αεροναυπηγικής” και έχει αρχίσει να αναζητά πλέον αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την πρωτοφανή καταστροφή».

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρε Νικολακη,να χαρεις τον θειο σου,ριξε ενα γαμοσταυριδι σ΄αυτον νον αχρειο Μητσοτακη που θελει να μαγαρισει το στρατευμα,μην τον παρει ο διαολος.Και να τον προσεχεις,ειναι παλιοπουστας.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ