Οργασμός: Ανακουφίστε τον πόνο και το στρες με οργασμό! [+vid με διαλογισμό οργασμού]


Οι οργασμοί είναι αναμφίβολα φυσικά ηρεμιστικά και έχουν σοβαρές ηρεμιστικές δυνάμεις. Αυτό συμβαίνει επειδή ο οργασμός προκαλεί αυξήσεις των ορμωνών ωκυτοκίνης και προλακτίνης, οι οποίες έχουν ισχυρές χαλαρωτικές δράσεις και σε συνδυασμό με τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να σας προκαλέσουν υπνηλία. Επιπλέον, οι οργασμοί μπορούν να:

  • Ρυθμίζουν τον κύκλο σας:

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν οργασμό μία φορά την εβδομάδα είναι πιο πιθανό να έχουν τακτικούς εμμηνορροϊκούς κύκλους κάθε 26-33 ημέρες σε σύγκριση με εκείνες που έχουν λιγότερους οργασμούς.

  • Είναι καλοί για την καρδιά σας:

Οι οργασμοί μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης ατο σώμα. Καθώς ζούμε σε εντατικούς ρυθμούς με πολύ άγχος και στρες, αυτό είναι ένα δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης δηλαδή του στρες, έχουν συνδεθεί με κατασταλμένη ανοσία έως και καρδιακές παθήσεις.

  • Αυξάνουν την οικειότητα:

Κι αυτό χάρη στην ωκυτοκίνη. Στα αγγλικά λέγεται αλλιώς κι η «ορμόνη της αγκαλιάς» και αυξάνεται μετά τον οργασμό. Αυτό λέγεται ότι βαθαίνει τον δεσμό σας με το άτομο που κάνετε έρωτα ή αν είστε μόνος/μόνες, με τον εαυτό σας. Ας μην ξεχνάμε πως μπορούμε οι ίδιοι/ες να προσφέρουμε στον εαυτό μας υπέροχους οργασμούς!

  • Σας κάνουν πιο όμορφους και λαμπερούς:

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, διεγείρετε επίσης κολλαγόνο που είναι γνωστό ότι είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος και τη νεανική του λάμψη.

  • Σας κρατούν σε φόρμα:

Όταν έχετε οργασμό, οι μύες στη λεκάνη σας συστέλλονται και απελευθερώνονται, τονώνοντας το πυελικό έδαφος. Η υγεία του πυελικού εδάφους είναι σημαντική για τη σωματική δύναμη και τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης, μεταξύ άλλων.

  • Είναι παυσίπονοι:

Η αύξηση της ωκυτοκίνης και της ενδορφίνης μετά τον οργασμό μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο. Και μερικές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι ακόμη και η σκέψη για το σεξ ή τους οργασμούς μπορεί να έχει παρόμοιες δράσεις..

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ