Αφυδάτωση Διατροφή: Τροφές για να αποφύγετε την αφυδάτωση

Όταν η θερμοκρασία και η υγρασία ανεβαίνουν, το να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Αν και το νερό είναι ο νούμερο ένα απαράβατος κανόνας ενυδάτωσης, οι τροφές που ακολουθούν μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την αφυδάτωση, ενώ παράλληλα θα νιώθετε χορτάτες/οι.

  • Αγγούρι

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας με φρέσκα αγγούρια. Εκτός από το ότι περιέχουν 95% νερό, τα αγγούρια είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που βοηθούν στην απομάκρυνση των αποβλήτων από το σώμα και μειώνουν τον ερεθισμό του δέρματος. Έρευνα δεικνύει ότι τα αγγούρια προάγουν επίσης την αντιρυτιδική και αντιγηραντική δραστηριότητα. Συμβουλή: Καταψύξτε τις φέτες αγγουριού και τοποθετήστε τις στο δέρμα κάτω από τα μάτια σας για 10-15 λεπτά για να ανακουφίσετε την ερυθρότητα και το πρήξιμο!

  • Σέλινο

Πέραν της υψηλής του περιεκτικότητας σε νερό, το σέλινο έχει επίσης χαμηλό αριθμό θερμίδων και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και κάλιο. Επιπλέον, ο χυμός σέλινου είναι γεμάτος με πολλές βιταμίνες και μέταλλα, όπως:

  • Ασβέστιο: 94,4 mg (7% της ημερήσιας αξίας).
  • Μαγνήσιο: 26 mg (6% της ημερήσιας αξίας).
  • Φώσφορος: 56,6 mg (5% της ημερήσιας αξίας).
  • Νάτριο: 189 mg (8% της ημερήσιας αξίας).
  • Βιταμίνη Α: 51,9 mcg (6% της ημερήσιας αξίας).
  • Βιταμίνη Β-6: 0,175 mg (10% της ημερήσιας αξίας).
  • Βιταμίνη C: 7,32 mg (8% της ημερήσιας αξίας).
  • Βιταμίνη Κ: 69,1 mcg (58% της ημερήσιας αξίας).

 

  • Μαρούλι Iceberg

Αυτός ο τύπος μαρουλιού περιέχει 95% νερό. Αυτό το καθιστά μια καλή ενυδατική βάση για την καλοκαιρινή σας σαλάτα. Ωστόσο, το μαρούλι δεν περιέχει τόσα θρεπτικά συστατικά, όσο άλλα φυλλώδη χόρτα. Το σπανάκι είναι μια καλή εναλλακτική λύση με 91% περιεκτικότητα σε νερό.

  • Καρπούζι

Η σάρκα του καρπουζιού περιέχει 91% νερό. Αυτή η καλοκαιρινή απόλαυση περιέχει επίσης άφθονο λυκοπένιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες στον ήλιο.

  • Φράουλες

Τα οφέλη της φράουλας ξεπερνούν την γλυκιά τους γεύση. Έχουν 91% περιεκτικότητα σε νερό και παρέχουν μια πλούσια πηγή φλαβονοειδών, ενώσεων που σχετίζονται με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία. Για παράδειγμα, μια μελέτη συσχέτισε την κατανάλωση περισσότερων μούρων με καθυστερημένη γνωστική γήρανση έως και 2,5 χρόνια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here