ΗΠΑ Κρούσματα: Υπολογίζουν κατά μέσο όρο 100.000 νέες μολύνσεις COVID-19 την ημέρα


ΗΠΑ Κρούσματα: Η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η Αλαμπάμα, το Μισισιπή, η Βόρεια Καρολίνα, η Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και το Κεντάκι αντιπροσωπεύουν το 41% ​​των νέων νοσηλειών της χώρας. Το ξέσπασμα της COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε τις 100.000 νέες επιβεβαιωμένες καθημερινές λοιμώξεις το Σάββατο, ένα ορόσημο που ξεπέρασε το τελευταίο κατά τη διάρκεια του χειμώνα πριν από το εμβόλιο και οφείλεται στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στον Νότο.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται αν περισσότεροι Αμερικανοί δεν αγκαλιάσουν το εμβόλιο. Σε εθνικό επίπεδο, το 50% των κατοίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο και περισσότερο από το 70% των ενηλίκων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση. “Τα μοντέλα μας δείχνουν ότι αν δεν εμβολιάσουμε ανθρώπους, θα μπορούσαμε να έχουμε έως και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, παρόμοια με την αύξηση που είχαμε στις αρχές Ιανουαρίου”, δήλωσε η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Rochelle Walensky στο CNN αυτήν την εβδομάδα

Οι ΗΠΑ χρειάστηκαν περίπου εννέα μήνες για να ξεπεράσουν τις 100.000 μέσες ημερήσιες περιπτώσεις τον Νοέμβριο πριν φτάσουν στις 250.000 στις αρχές Ιανουαρίου. Τα κρούσματα έφτασαν στο τέλος τους τον Ιούνιο, κατά μέσο όρο περίπου 11.000 την ημέρα, αλλά έξι εβδομάδες αργότερα ο αριθμός είναι 107.143.

Οι νοσηλείες και οι θάνατοι αυξάνονται επίσης, αν και όλοι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τις μέγιστες τιμές που παρατηρήθηκαν στις αρχές του τρέχοντος έτους πριν από την ευρεία διάθεση των εμβολίων.

Περισσότεροι από 44.000 Αμερικανοί νοσηλεύονται σήμερα με COVID-19, σύμφωνα με τα CDC, αύξηση 30% σε μια εβδομάδα και σχεδόν τέσσερις φορές τον Ιούνιο.

Περισσότεροι από 120.000 νοσηλεύτηκαν τον Ιανουάριο. Ο μέσος όρος των επτά ημερών για τους θανάτους αυξήθηκε από περίπου 270 θανάτους την ημέρα πριν από δύο εβδομάδες σε σχεδόν 500 την ημέρα από την Παρασκευή, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Αυξήθηκε από περίπου 270 θανάτους ημερησίως πριν από δύο εβδομάδες σε σχεδόν 500 την ημέρα από την Παρασκευή. Οι θάνατοι κορυφώθηκαν στους 3.500 την ημέρα τον Ιανουάριο. Οι θάνατοι συνήθως υστερούν σε νοσηλείες καθώς η ασθένεια χρειάζεται συνήθως μερικές εβδομάδες για να ιαθεί.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τραγική στον Νότο, ο οποίος έχει μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ και έχει δει μικρότερα νοσοκομεία να πλημμυρίζουν ασθενείς COVID-19: ΜΕΛΕΤΗ CDC

Στα Νοτιοανατολικά, ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19 αυξήθηκε κατά 50% σε ημερήσιο μέσο όρο 17.600 την περασμένη εβδομάδα από 11.600 την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρουν τα CDC.

Η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η Αλαμπάμα, το Μισισιπή, η Βόρεια Καρολίνα, η Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και το Κεντάκι αντιπροσωπεύουν το 41% ​​των νέων νοσηλειών του έθνους, λένε τα CDC, διπλάσιο από το συνολικό μερίδιο του πληθυσμού τους.

Η Αλαμπάμα και το Μισισιπή έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα: λιγότερο από το 35% των κατοίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Η Τζόρτζια, το Τενεσί και οι Καρολίνα βρίσκονται όλα στα χαμηλότερα 15 κράτη.

Η Φλόριντα αποτελεί περισσότερο από το 20% των νέων κρουσμάτων και νοσηλείας στο έθνος, τριπλασιάζοντας το μερίδιό της στον πληθυσμό.

Πολλές αγροτικές κομητείες έχουν ποσοστά εμβολιασμού κάτω από 40%, με το κράτος στο 49%. Το κράτος έθεσε ξανά ρεκόρ το Σάββατο, αναφέροντας 23.903 νέα κρούσματα.

Ο κυβερνήτης Ron DeSantis, παρότι ενθάρρυνε τους εμβολιασμούς, έχει λάβει σκληρή στάση κατά των κανόνων μάσκας και άλλων περιορισμών. Υποψήφιος για επανεκλογή το επόμενο έτος και κοιτάζοντας την προεδρία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος το 2024, ο ίδιος και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχουν διαφωνήσει λεκτικά τις τελευταίες ημέρες.

Ο DeSantis κατηγόρησε τον Δημοκρατικό πρόεδρο ότι θέλει να κλέψει τις “ελευθερίες” των κατοίκων της Φλόριντα, ενώ ο Biden είπε ότι ο DeSantis πρέπει να “ξεφύγει” από τους τοπικούς αξιωματούχους εάν δεν θέλει να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα.

Η κτηματομεσίτης της περιοχής του Μαϊάμι, Yoiris Duran, 56 ετών, δήλωσε ότι η οικογένειά της επηρεάστηκε από την παραπληροφόρηση για τα εμβόλια, αν και οι γιατροί και οι δημόσιοι υπάλληλοι υγείας ενθάρρυναν σχεδόν όλους τους ανθρώπους να εμβολιαστούν. Αφού εκείνη, ο σύζυγός της και ο 25χρονος γιος της αρρώστησαν σοβαρά με COVID-19 και νοσηλεύτηκαν, ενθαρρύνει τώρα τους φίλους και την οικογένειά της να εμβολιαστούν.

«Δεν θέλω οι άνθρωποι να περάσουν αυτό που έχουμε περάσει», είπε σε μια συνέντευξη βίντεο στο Baptist Health Systems.

Σε ορισμένα μέρη των ΗΠΑ, τα νοσοκομεία προσπαθούν να βρουν κρεβάτια για τους ασθενείς.

Ο Δρ Λεονάρντο Αλόνσο, ο οποίος εργάζεται σε αρκετά επείγοντα περιστατικά στο Τζάκσονβιλ, μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τη Φλόριντα, είπε ότι ορισμένα νοσοκομεία στέλνουν μερικούς ασθενείς με COVID-19 στο σπίτι με οξυγόνο και μια οθόνη δωρεάν.

“Οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία βρίσκονται σχεδόν σε αυτό που ονομάζουμε περιστατικό μαζικού τραυματισμού. Είναι σχεδόν σε πρωτόκολλα όπου ξεχειλίζουν”, είπε ο Αλόνσο.

Στο Τέξας, αξιωματούχοι του Χιούστον δήλωσαν ότι μερικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν έξω από την πόλη – ένας μέχρι τη Βόρεια Ντακότα.

Ο Δρ Ντέιβιντ Πέρσε, επικεφαλής ιατρικός διευθυντής του Χιούστον, είπε ότι ορισμένα ασθενοφόρα περίμεναν ώρες για να αποφορτώσουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία της περιοχής του Χιούστον επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια.

Ο Persse είπε ότι φοβόταν ότι αυτό θα οδηγούσε σε παρατεταμένους χρόνους ανταπόκρισης σε ιατρικές κλήσεις 911. “Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αυτή τη στιγμή βρίσκεται σχεδόν σε σημείο διακοπής. … Για τις επόμενες τρεις περίπου εβδομάδες, δεν βλέπω καμία ανακούφιση για το τι συμβαίνει στα τμήματα έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε ο Persse την Πέμπτη.

Το Μιζούρι έχει τοποθετήσει 30 ασθενοφόρα και περισσότερο από 60 ιατρικό προσωπικό σε όλη την πολιτεία για να βοηθήσει τους ασθενείς με COVID-19 να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές εάν τα κοντινά νοσοκομεία είναι πολύ γεμάτα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ