Καιρός: Μαζί με τον καύσωνα έρχεται και σκόνη από τη Σαχάρα – Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου


Καιρός: το «κοκτέιλ» των επόμενων ημερών καθώς εκτός από το κύμα καύσωνα θα υπάρξει και ένα κύμα σκόνης από τη Σαχάρα

Ένα «κοκτέιλ» που θα περιλαμβάνει καύσωνα και σκόνη από τη Σαχάρα θα επηρεάσει τις επόμενες ώρες και ημέρες την Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας όπως φαίνεται από τους χάρτες που δημοσιεύει ο προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τους χάρτες η σκόνη θα επηρεάσει σήμερα, Τρίτη, και την Ελλάδα ενώ το μεγαλύτερο «κύμα» θα επηρεάσει την κεντρική και νοτιοδυτική Ευρώπη και κυρίως Ισπανία και Γαλλία.

«Ισχυρός καύσωνας και Σαχαριανή σκόνη “μετατοπίζονται” στη κεντρο-νοτιοδυτική Ευρώπη τις επόμενες ημέρες!!! Μαζί με ένα ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται και σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης προς τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε καθώς και τις πρώτες ημέρες της επόμενης στη δυτική και κυρίως στη κεντρο-νοτιοδυτική Ευρώπη (και περισσότερο την Ισπανία-Γαλλία)!» γράφει χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα ο Σάκης Αρναούτογλου εκτιμά ότι το κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι η σταδιακή αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο στις περισσότερες περιοχές. Παράλληλα, όμως, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει και «πρόσκαιρη και σχετικά μικρή η άνοδο της θερμοκρασίας στη συνέχεια».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ