Ένα Kia e-Soul για τους σέρφερς με απαιτήσεις


Αυτό το Kia δεν μετασκευάστηκε για να σερφάρει κανείς στο διαδίκτυο, αλλά για να εξυπηρετεί τους πραγματικούς σέρφερ με οικολογικές ανησυχίες.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Kia παρουσιάζει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό Soul, που λέγεται Soul EV Boardmasters Edition. Η επωνυμία του προέρχεται από ένα μουσικό φεστιβάλ για σέρφερς που πραγματοποιείται στην ακτή Cornish της Βρετανίας από τις 11 έως τις 15 Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα one-off μοντέλο που δείχνει τις δυνατότητες που μπορεί να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό SUV όταν οι σχεδιαστές έχουν κέφια. Έτσι, το e-Soul έχει νέους, λευκούς τροχούς 16 ιντσών με λάστιχα της διάστασης 265/75.

Η διάμετρος των ελαστικών με τα μεγάλα τακούνια και τις ανάλογες αυλακώσεις είναι 76,2 εκατοστά και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αυτόματα η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος αυξήθηκε θεαματικά. Συγκεκριμένα στα 31,0 ολόκληρα εκατοστά έτσι ώστε να μην κολλά σχεδόν πουθενά στην άμμο.

Στο εσωτερικό έχει αφαιρεθεί η πίσω σειρά καθισμάτων ώστε να προκύψει ένας μεγάλος χώρος φόρτωσης με ξύλινα προστατευτικά με αδιάβροχη επένδυση στο δάπεδο. Στην οροφή υπάρχει μια ειδική σχάρα όπου μπορούν να τοποθετηθούν δύο σανίδες και επιπλέον ένα φωτοβολταϊκό πάνελ.

Το οποίο φροντίζει κυρίως για την τροφοδοσία εξωτερικών ηλεκτρικών συσκευών, όπως π.χ. ένα μικρό ψυγείο, καθώς η μπαταρία του e-Soul με περιερχόμενο 64 kWh είναι αρκετά μεγάλη για να εξασφαλίζει 450 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση. Από εκεί και πέρα ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 201 ίππους φροντίζει ώστε οι σέρφερς να κινούνται με στιλ και αθόρυβα στις παραλίες και στις αμμουδιές.

Αξιοσημείωτες λεπτομέρειες είναι η ειδική βάση όταν ανοίγει η πόρτα του πορτμπαγκάζ ώστε να κρεμούν οι σέρφςρς τις στολές τους ή τις πετσέτες τους, ή οι μεγάλες κεραίες για ασύρματη επικοινωνία σε μεγάλη απόσταση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ