Κυριάκος Μητσοτάκης: Την Πέμπτη η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού


Η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Αυγούστου, στις 12:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Tην Πέμπτη 12 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις καταστροφικές φωτιές σε όλη τη χώρα.

Στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, παρουσία δημοσιογράφων, στην οποία θα δεχθεί ερωτήσεις, και η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γενική γραμματεία Τύπου, αναμένεται να απαντήσει και στην κριτική που θα ασκήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει, σήμερα Τρίτη, και η οποία αναμένεται να κινηθεί σε υψηλούς τόνους.

Ως προς τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, ο πρωθυπουργός, στο διάγγελμά του, ανακοίνωσε έκτακτο πακέτο ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Η συγγνώμη Μητσοτάκη, η πολιτική ευθύνη και το μήνυμα ενότητας

Την πολιτική ευθύνη για τις καταστροφικές πυρκαγιές ανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, ενώ ζήτησε συγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν.

Όπως είπε, «η έκταση της καταστροφής, ειδικά στην Εύβοια και στην Αττική, μαυρίζει την καρδιά όλων μας. Και πρώτος εγώ ζητώ συγνώμη για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν. Κατανοώ απόλυτα τον πόνο των συμπολιτών μας που είδαν τα σπίτια ή τις περιουσίες τους να καίγονται. Την αναστάτωση όσων μετακινήθηκαν όπως-όπως από τον τόπο τους. Ακόμα και την οργισμένη απορία εκείνων που αναζητούσαν, για παράδειγμα, εναέρια βοήθεια, χωρίς να γνωρίζουν αν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούσαν αλλού ή αν οι συνθήκες ήταν απαγορευτικές».

Επίσης ο πρωθυπουργός ανέφερε πως θα συνεχίσει να κάνει αυτό που εξαρχής επέλεξε, να μιλά στη γλώσσα της αλήθειας, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, να αποκρούει διχασμούς και να ενώνει τους Έλληνες.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με την απόδοση ευθυνών, επισημαίνοντας: «Οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει. Το πρώτο ζητούμενο, αυτήν την ώρα, είναι οι λύσεις. Ακριβώς όπως και πρώτο ζητούμενο ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Γι’ αυτό και ο απολογισμός αυτής της εμπειρίας οφείλει να μην περιλαμβάνει μόνο το τι χάθηκε, αλλά και το τι σώθηκε μέσα σε μία τέτοια φυσική λαίλαπα που δεν έχει προηγούμενο».

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο πρωθυπουργός ήταν πως κατανοεί την αγανάκτηση και την οργή των πληγέντων, πως θα αποδοθούν οι τυχόν ευθύνες και θα στηριχθούν σε όλα τα επίπεδα οι πυρόπληκτοι.

Την ίδια ώρα μίλησε για ενότητα, επισημαίνοντας πως θα συνεχίσει να αποκρούει τους διχασμούς και ενώνει τους Έλληνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ