Φωτιές στην Ελλάδα: Ξεκίνησαν εισαγγελική έρευνα και συλλογή στοιχείων για το ενδεχόμενο εμπρησμών


Η εισαγγελική έρευνα εξετάζει όλες τις πτυχές της υπόθεσης και ερευνά όλα τα πεδία που αφορούν στις φωτιές της Αττικής, σε Βαρυμπόμπη και Ιπποκράτειο Πολιτεία

Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης έχουν μπει οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν της Αττική.

Η εισαγγελική έρευνα εξετάζει όλες τις πτυχές της υπόθεσης και ερευνά όλα τα πεδία που αφορούν στις φωτιές της Αττικής, σε Βαρυμπόμπη και Ιπποκράτειο Πολιτεία έπειτα από την παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, αλλά και την αντίστοιχη του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασιλείου Πλιώτα. Σημειώνεται, ότι η παραγγελία του κ. Πλιώτα αφορά στο σύνολο των πυρκαγιών στην ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, οι εισαγγελικές αρχές έχουν αρχίσει ήδη να συλλέγουν στοιχεία σχετικά με τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών, ενώ ερευνούν ενδελεχώς και τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτές.

Πλέον η εισαγγελία θα ερευνήσει όχι μόνο πράξεις που τελέστηκαν με δόλο, όπως για παράδειγμα ο εμπρησμός δάσους, αλλά πιθανές πράξεις ή παραλείψεις προσώπων που όφειλαν είτε να αποτρέψουν ,είτε να καταστείλουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ