Για μία φοιτητική εμπειρία που να τα συνδυάζει όλα, επιλογή σας είναι μόνο η Κύπρος!


Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο ένας τελειόφοιτος Λυκείου να αισθάνεται φόβο ή αβεβαιότητα να κάνει το ακαδημαϊκό του ξεκίνημα σε μία ξένη χώρα, σε μία ολότελα νέα κουλτούρα και μακριά από τους δικούς του ανθρώπους. Ο φόβος για το άγνωστο μπορεί να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα ισχυρό αντικίνητρο για όσους νέους φοιτητές επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με μία διαφορετική ακαδημαϊκή κουλτούρα. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν εάν μπορούσατε να βιώσετε έναν ελληνικό τρόπο ζωής στο… εξωτερικό;

Τα κυπριακά πανεπιστήμια έχουν εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Με τις πόλεις οι οποίες στεγάζουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα να σφύζουν από ζωή, προσφέροντας πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες για κάθε προτίμηση, οι φοιτητές που θα καταφτάσουν από την Ελλάδα θα διαπιστώσουν σε πολύ σύντομο διάστημα πως οι ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση εντός και εκτός ακαδημαϊκού περιβάλλοντος είναι πάρα πολλές. Η έντονη κοινωνική και νυχτερινή ζωή αλλά και η ασφάλεια και η ευκολία στις μετακινήσεις, θα κάνουν αμέσως τους Έλληνες φοιτητές να αισθανθούν οικειότητα και άνεση με το περιβάλλον γύρω τους, δημιουργώντας σταδιακά τη δική τους καθημερινότητα και ρουτίνα βάσει τον προτιμήσεών τους. Και ακόμη και στην περίπτωση που η νοσταλγία για το σπίτι γίνει ανυπόφορη, η απόσταση είναι μία σύντομη πτήση δρόμος!

Μία ακαδημαϊκή εμπειρία για… απαιτητικούς

Τα κυπριακά εκπαιδευτικά ιδρύματα ανταγωνίζονται πλέον τις κλασικά δημοφιλείς επιλογές των Ελλήνων φοιτητών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ολλανδία, όχι μόνο χάρη στην άνετη και ευχάριστη φοιτητική ζωή που προσφέρουν, αλλά και χάρη στον ιδιαίτερο συνδυασμό θετικών στοιχείων που παρέχουν τα προγράμματα σπουδών, τα οποία πληρούν τα υψηλότερα ακαδημαϊκά πρότυπα από κάθε άποψη. Καταρχάς, οι ακαδημαϊκές εγκαταστάσεις είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με σύγχρονα αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας και φυσικά πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια. Τα προγράμματα σπουδών που μπορεί κανείς να αναζητήσει καλύπτουν όλους τους κλάδους, από Φαρμακευτική και Ιατρική, έως Νομική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μηχανική και Πληροφορική.

Ένα στοιχείο που θα ξεχωρίσει κανείς γρήγορα στα πανεπιστήμια της Κύπρου είναι η υποστήριξη και καθοδήγηση που προσφέρεται στους φοιτητές, προετοιμάζοντας τους να κατακτήσουν την αγορά εργασίας ως νέοι επαγγελματίες ή ακαδημαϊκοί του μέλλοντος: από την αρχή των σπουδών τους οι φοιτητές έχουν στη διάθεσή τους υπηρεσίες καθοδήγησης και συμβουλευτικής, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανακαλύψουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, χτίζοντας το δικό τους “success story”με τη βοήθεια των καθηγητών τους αλλά και του διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων. Την φιλοσοφία αυτή έρχονται να συμπληρώσουν με τον ιδανικότερο τρόπο τα προγράμματα πρακτικής άσκησης που προσφέρουν τα κυπριακά ιδρύματα. Από προγράμματα κλινικής άσκησης για τις επιστήμες υγείας, μέχρι ευκαιρίες πρακτικής σε τοπικές ή διεθνείς επιχειρήσεις και οργανισμούς για τους φοιτητές διοίκησης επιχειρήσεων, το βέβαιο είναι πως ο απόφοιτος των κυπριακών πανεπιστημίων θα έχει αποκτήσει όχι μόνο ισχυρά και πλήρως αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά και πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα του.

Προγράμματα σπουδών προσφέρονται και στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ η δομή και το περιεχόμενό τους είναι τέτοια ώστε στη συνέχεια ο φοιτητής να μπορεί να αναζητήσει εργασία στην Κύπρο, την Ελλάδα ή και σε όλο τον κόσμο.

Ιδού λοιπόν πώς τα πανεπιστήμια της Κύπρου προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία σπουδών, σχεδιασμένη ώστε να εξελίξει τον φοιτητή σε προσωπικό, ακαδημαϊκό και βεβαίως επαγγελματικό επίπεδο. Μετά από τη φοιτητική εμπειρία στην Κύπρο, οι απόφοιτοι θα είναι έτοιμοι να χαράξουν τη δική τους πορεία όπως την έχουν φανταστεί, γεμάτοι σιγουριά και αυτοπεποίθηση!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ