Γιατί ο ρόλος του Μπάτμαν ήταν οδυνηρή εμπειρία για τον Βαλ Κίλμερ


Ο Βαλ Κίλμερ στο αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ Val, εξηγεί τί τον δυσκόλεψε στο Batman Forever.

Όταν ο Βαλ Κίλμερ ήταν στη Β’ τάξη του Δημοτικού, ο πατέρας του πήγε τον ίδιο και τα δύο αδέρφια του στο σετ του τηλεοπτικού χιτ των 60s, Batman με τον Άνταμ Γουέστ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα ο μικρός -τότε- Βαλ, είχε την ευκαιρία να κάτσει και μέσα στο Batmobile που βλέπαμε στη σειρά.

Χρόνια αργότερα, και ενώ ο ηθοποιός έκανε τις διακοπές του στην Αφρική, είχε την πρόταση να παίξει τον διάσημο ήρωα της DC Comics, αντικαθιστώντας τον Μάικλ Κίτον στο Batman Forever, της Warner Bros. O Κίλμερ αποδέχτηκε την πρόταση χωρίς να μπει στη διαδικασία να διαβάσει το σενάριο, πιθανώς επειδή γνώριζε ότι πίσω από το σκηνοθετικό τιμόνι του φιλμ ήταν ο Τζόελ Σουμάχερ. Τελικά το blockbuster του 1995 θα εξελισσόταν σε μια απογοητευτική εμπειρία για τον ίδιο, έστω και αν τον έκανε διάσημο στα πέρατα του κόσμου.

Στο νέο αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ Val του Amazon Prime, ο ηθοποιός -που από το 2015 δίνει μάχη με τον καρκίνο του λάρυγγα- περιγράφει την εμπειρία του στο Batman Forever. «Ό,τι παιδικό ενθουσιασμό είχα, διαλύθηκε από την πραγματικότητα της στολής του Μπάτμαν», εξηγεί ο Κίλμερ και συνεχίζει: «Ναι, κάθε αγόρι θέλει να γίνει Μπάτμαν. Στην πραγματικότητα θέλουν να είναι ο Μπάτμαν… όχι απαραίτητα να τον υποδυθούν σε μια ταινία».

Καθώς θυμάται τα γυρίσματα του φιλμ παραδέχεται ότι ζήλευε τους συμπρωταγωνιστές του Τόμι Λι Τζόουνς και Τζιμ Κάρεϊ οι οποίοι μπορούσαν να κουνήσουν τα άκρα τους μέσα από τις στολές τους. Ο Κίλμερ ασφυκτιούσε μέσα στο Batsuit το οποίο τον έσφιγγε και τον περιόριζε τόσο πολύ που ένιωθε σαν δεμένος και απομονωμένος. «Δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα. Έτσι μετά από λίγο ο κόσμος σταμάτησε να μου μιλάει», λέει ο Κίλμερ. Μια λύση που σκέφτηκε ήταν να βάζει τα χέρια στους γοφούς του, και ειδικά τη διάρκεια των σκηνών που είχε με τη συμπρωταγωνίστρια του Νικόλ Κίντμαν.

«Δεν είχε καμία διαφορά αυτό που έκανα. Απλά προσπάθησα να παίξω σαν ηθοποιός σε σαπουνόπερα. Όταν γύριζα προς τη Νικόλ… Δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές έβαλα τα χέρια μου πάνω στους γοφούς μου», θυμάται ο ηθοποιός.

Μετά από αυτή την εμπειρία, ο Βαλ Κίλμερ αρνήθηκε να παίξει τον Μπάτμαν για δεύτερη φορά. Στο Val εξηγεί ότι αυτό το έκανε γιατί ήθελε να παίξει στο The Saint: «Ήταν σαν 10 ρόλοι σε έναν», αναφέρει.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η ταινία Batman Forever εδραίωσε τη φήμη του Κίλμερ ως δύσκολου ηθοποιού για να συνεργαστεί κάποιος μαζί του. Μάλιστα ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζόελ Σουμάχερ άσκησε δριμύ κριτική στον ηθοποιό μετά τη συνεργασία τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ