Ο Σταύρος Μπένος επικεφαλής της επιτροπής ανασυγκρότησης της Εύβοιας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όρισε τον Σταύρο Μπένο επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας.

Ο Σταύρος Μπένος ορίστηκε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Μπένος είναι ένας πολιτικός που ως δήμαρχος είχε συνδεθεί με την αναμόρφωση της Καλαμάτας, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς το 1986. «Ως υπουργός Εσωτερικών καθιέρωσε το θεσμό των ΚΕΠ, αλλά πάνω από όλα ως ενεργός πολίτης έχει αποδείξει την ευαισθησία του, εργαζόμενος για την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτιστικού περιβάλλοντος, ειδικά την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων μας. Έχει την πείρα και το όραμα για να πετύχει αυτό που θέλουμε».

Βιογραφικό

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, ο Σταύρος Μπένος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 30 Δεκεμβρίου 1947 και είναι τοπογράφος-μηχανικός.

Υπηρέτησε το δημόσιο βίο της χώρας ως δήμαρχος Καλαμάτας (1979-1990), βουλευτής (Μεσσηνίας 1990-2004, Β΄ Αθήνας 2004-2007) και υφυπουργός Πολιτισμού στη τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Επίσης, διατέλεσε υπουργός Πολιτισμού, υπουργός Αιγαίου και υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη διαδρομή του στη δημόσια σφαίρα είναι:

  • η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986 που βραβεύθηκε τόσο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας) όσο και από την Europa Nostra. (Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης)
  • η ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
  • η ίδρυση και λειτουργία του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here