Φωτιά στην Ηλεία: Αισιοδοξία για το μέτωπο στο Λάλα – «Φρέναρε» η φωτιά στα σύνορα με Γορτυνία


Φωτιά – Όλες οι ειδήσεις: Υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, με επίγεια και εναέρια μέσα, εθελοντών και κατοίκων κατάφεραν να φέρουν μια βελτίωση της εικόνας και των δυο μετώπων.

Τεράστια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι εθελοντές αλλά και οι κάτοικοι στην Αρχαία Ολυμπία. Στην περιοχή ΛάλαΔούκαΛάσδικα, όπου υπήρξαν εκκενώσεις οικισμών, το μέτωπο φαινόταν να είναι ανεξέλεγκτο, παρόλα αυτά με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων όσοι επιχειρούσαν στο σημείο κατάφεραν να το «τιθασεύσουν» ως έναν βαθμό.

Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν υπάρχει εφησυχασμός αφού αρκεί μια μικρή σπίθα ή μια μικρή αύξηση στην ένταση των ανέμων για να φουντώσει και πάλι η φωτιά και να προκαλέσει νέα προβλήματα.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις καθώς φοβούνται τυχόν αναζωπυρώσεις, με την ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας να καίγεται για οκτώ ημέρες και να μετράει τεράστιες «πληγές» από την πύρινη λαίλαπα. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αρβανίτης, στο Open, η καταστροφή είναι τεράστια καθώς έχουν καταστραφεί τα ελαιόδεντρα της περιοχής αλλά και πάρα πολλά σπίτια.

Έκοψαν το μέτωπο της Γορτυνίας και δεν πέρασε προς Ανδρίτσαινα

Την ίδια στιγμή, μια ακόμα μεγάλη μάχη δόθηκε στην Ηλεία για να μην περάσει το μέτωπο της Γορτυνίας στην πλευρά της, στην παραποτάμια περιοχή του Αλφείου. Η φωτιά που καίει και εκεί εδώ και αρκετά 24ωρα, είχε πάρει τροχιά κατεύθυνσης προς την πλευρά της Ανδρίτσαινας, απειλώντας επί της ουσίας χωριά όπως ο Σέκουλας, η Δαφνούλα και σε δεύτερη φάση η Καλλιθέα και η ιστορική κωμόπολη.

Εναέριες επιχειρήσεις στην παραποτάμια ζώνη του ΑλφείουΗλεία Live

Δυνάμεις τις πυροσβεστικής μαζί με εθελοντές και κατοίκους, είχαν στήσει «φραγμό» έτσι ώστε να κόψουν το μέτωπο. Την ίδια στιγμή από αέρος επιχείρησαν Canadair αλλά και ένα ελικόπτερο Erickson, συμβάλλοντας έτσι με επιτυχία στην ανακοπή του μετώπου. Κανείς, βέβαια, ούτε σε αυτό το μέτωπο δεν μπορεί να εφησυχάσει και ο συναγερμός στην περιοχή παραμένει.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο έχει στραφεί ξανά εντός Γορτυνίας όπου προκαλεί μεγάλα προβλήματα, καθώς έχει περάσει στα χωριά της Ηραίας και το μόνο παρήγορο είναι η πρόσκαιρη υποχώρηση της έντασης των ανέμων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ