Φωτιά Εύβοια: «Η βραδιά ίσως μας βρει χωρίς ενεργά μέτωπα» – Συνεχίζεται η «μάχη»


Φωτιά Εύβοια: Καλύτερη φαίνεται να είναι η εικόνα νότια της Ιστιαίας στην περιοχή των Ελληνικών, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Γιώργο Κελαϊδίτη.

«Η βραδιά απ’ ότι φαίνεται θα μας βρει χωρίς ενεργά μέτωπα και θα είμαστε σε επιφυλακή για να μην έχουμε αναζωπυρώσεις στο βόρειο μέτωπο του Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού όσο και στο νότιο μέτωπο του Δήμου Μαντουδίου, Λίμνη Αγίας Άννας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κελαϊδίτης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σημείωσε πως αυτή την στιγμή επίγεια και εναέρια μέσα επιχειρούν στα νότια της Ιστιαίας στην περιοχή Ασμήνι μέχρι Καμάρια και την περιοχή των Ελληνικών. Σχετικά με το Ασμήνι ανέφερε πως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. «Η γραμμή άμυνας που στήθηκε το βράδυ της Δευτέρας πήγε πολύ καλά με τη συνδρομή, των κατοίκων, των εθελοντών και όλων των επίγειων δυνάμεων. Είναι μια καλύτερη μέρα στο θέμα της κατάσβεσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ζημιές είπε αρχίζουν να καταγράφονται επίσημα από την πρώτη ημέρα της κατάσβεσης και πως έχουν ήδη πάει υπηρεσίες από του Υπουργείο Υποδομών. «Ξεκινάει μια πολύ σκληρή δουλειά» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι πως η μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνεται μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς. Νωρίτερα, την στιγμή που οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο Καματριάδες προς Καμάρια, η φωτιά στο Ασμήνι κοντά στο Πευκί αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι κάτοικοι στο Ασμήνι έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν το χωριό τους και να κατευθυνθούν προς Ιστιαία. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν εγκατέλειψαν την περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ