Φωτιές: Συγκινητική στιγμή – Το δώρο Έλληνα πυροσβέστης σε Ρουμάνο συνάδελφό του


Μια συγκινητική στιγμή μεταξύ δύο πυροσβεστών, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου, έπειτα από ώρες μάχης στο μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια, αποκαλύπτει το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας.

Εδώ και μέρες οι πυροσβέστες των ευρωπαϊκών χωρών συνδράμουν με κάθε μέσο και τεχνογνωσία στο μέτωπο των πυρκαγιών. Από τους πρώτους που βρέθηκαν στην Ελλάδα ήταν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες, 112 άτομα προσωπικό με 23 οχήματα, που ρίχτηκαν στη μάχη στην Εύβοια.

Σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας ανέδειξε μία συγκινητική ιστορία αλληλεγγύης ανάμεσα σε έναν Έλληνα και έναν Ρουμάνο πυροσβέστη.

«Ο Σπύρος και ο Φλώριν εντάσσονται στις ομάδες Ελλήνων και Ρουμάνων πυροσβεστών που δίνουν μάχη μαζί για να σβήσουν τις φωτιές στο νησί Εύβοια. Στο τέλος μιας τέτοιας αποστολής και πριν μεταβούν σε άλλο σημείο, ο Έλληνας πυροσβέστης δήλωσε στον Ρουμάνο συνάδελφό του: Ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί σου! Εκ μέρους των συναδέλφων μου, ευχαριστώ!. Για να λάβει την απάντηση: Επίσης ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε ξανά, αλλά σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι», αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο του Φλώριν. Στο τηλέφωνο ήταν η σύζυγος του Ρουμάνου πυροσβέστη που τον περιμένει, μαζί με τα δύο τους παιδιά πίσω στην πατρίδα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ