Σεξ:Η σεξουαλική ζωή εινισχύει το ανοσοποιητικό και προλαμβάνει ορισμένες ασθένειες [vid]

Το σεξ έχει αναμφίβολα πολλά οφέλη για την υγεία. Μεταξύ αυτών, η ανακούφιση από το στρες, η ενίσχυση της ανοσίας σας και πολλά άλλα. Το σεξ και ο οργασμός συνδέονται με μείωση των επιπέδων άγχους, μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου και καρδιακών προσβολών.

Ειδικότερα:

  • Το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Περισσότερο σεξ ισούται με λιγότερες ημέρες ασθένειας λόγω κρυολογήματος. Αυτό λένε τα αποτελέσματα των μελετών. Το σεξ ενισχύει την ικανότητα του σώματός σας να παράγει προστατευτικά αντισώματα έναντι βακτηρίων, ιών και άλλων μικροβίων που προκαλούν κοινές ασθένειες.

  • Το σεξ ενισχύει τη λίμπιντό σας

Λέγεται πως το καλύτερο αντίδοτο για τη μειωμένη λίμπιντο είναι το να κάνετε σεξ! Το σεξ στην πραγματικότητα αυξάνει την επιθυμία. Και αν ο πόνος και η κολπική ξηρότητα καθιστούν δύσκολο για κάποιες γυναίκες να κάνουν έρωτα, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτών των προοκλήσεων, καθώς ενισχύει τη λίπανση του κόλπου, τη ροή αίματος στον κόλπο και την ελαστικότητα των ιστών, τα οποία καθιστούν την εμπειρία πιο ευχάριστη και διεγείρουν την λίμπιντο.

  • Το σεξ βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες

Η ακράτεια ούρων επηρεάζει περίπου το 30% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή. Ο τακτικός οργασμός λειτουργεί στους μυς του πυελικού εδάφους μιας γυναίκας, ενισχύοντας και τονώνοντάς τους. Οι οργασμοί ενεργοποιούν τους ίδιους μύες που χρησιμοποιούν οι γυναίκες όταν κάνουν ασκήσεις Kegel. Έχοντας ισχυρότερους πυελικούς μύες μειώνεται τον κίνδυνο διαρροών ούρων.

  • Το σεξ μειώνει την αρτηριακή σας πίεση

Είστε ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση; Το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει να τη μειώσετε. Πολλές μελέτες δεικνύουν τη σχέση μεταξύ της σεξουαλικής επαφής συγκεκριμένα (όχι του αυνανισμού) και της χαμηλότερης συστολικής αρτηριακής πίεσης.

Σημειώνουμε ότι το σεξ δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα φάρμακα που μειώνουν την αρτηριακή πίεση ή συνταγογραφούνται για την διαχείριση άλλων παθήσεων. Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, απευθυνθείτε σε έναν γιατρό.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here