Φωτιές: Στην Αθήνα το πρώτο θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 (vid)


Φωτιά: Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Τρίτης (10/8) προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας το πρώτο ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76

Το πρώτο από τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Ilyushin Il-76 έστειλε η Ρωσία στην Ελλάδα προκείμενου να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα. Σημειώνεται ότι εκτός από το Beriev Be-200 και το Ilyushin Il-76 με απόφαση Πούτιν θα φτάσουν στην Ελλάδα ακόμα ένα Ilyushin II-76 και δυο Mi-8 για να δώσουν τη μάχη της πυρόσβεσης μαζί με όλα τα υπόλοιπα εναέρια μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν δέχτηκε τη Δευτέρα (10/8) το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δενδιας στους Ρώσους ομολόγους τους.

Δείτε βίντεο από την άφιξη του Ilyushin Il-76 στην Αθήνα:

Τα αεροσκάφη Ilyushin 76

Το ρωσικό μεγαθήριο που μπορεί να τραβήξει ως και 44 τόνους νερό.AP Images

Το Ilyushin Il-76 είναι ένα πολλαπλών χρήσεων τεσσάρων κινητήρων διπλής ροής αεροσκάφος, τύπου Airlifter. Σχεδιάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση, για πρώτη φορά ως εμπορευματικό φορτηγό το 1967, ως αντικατάσταση του Antonov An-12. Σχεδιάστηκε για να παραδίδει βαριά μηχανήματα σε απομακρυσμένες περιοχές με κακή εξυπηρέτηση. Οι στρατιωτικές εκδόσεις του Il-76 έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ως εναέρια δεξαμενόπλοια ανεφοδιασμού καυσίμων ή κέντρο διοίκησης. Έχουν επίσης παραχθεί εξειδικευμένα μοντέλα για εναέρια πυρόσβεση και εκπαίδευση μηδενικού G.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα ως και 850χλμ/ώρα, ενώ η πλήρης χωρητικότητα σε νερό φτάνει ακόμα και τους 44 τόνους, γεγονός που του επιτρέπει να κάνει πολλές ρίψεις ή λιγότερες σε μεγαλύτερη έκταση.

Τα ελικόπτερα Mi-8

Το στρατιωτικό ελικόπτερο Mi 8 που έχει βρεθεί και στο παρελθόν στην Ελλάδα.AP Images

Το Mil Mi-8 είναι ένα μεσαίο ελικόπτερο δύο στροβίλων, αρχικά σχεδιασμένο από τη Σοβιετική Ένωση και τώρα παράγεται από τη Ρωσία. Εκτός από τον πιο συνηθισμένο ρόλο του ως ελικόπτερο μεταφοράς, το Mi-8 χρησιμοποιείται επίσης ως αεροπορικός σταθμός διοίκησης, ένοπλο οπλοστάσιο και πλατφόρμα αναγνώρισης. Μαζί με το σχετικό, πιο ισχυρό Mil Mi-17 , το Mi-8 συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο παραγόμενων ελικοπτέρων στον κόσμο, χρησιμοποιείται από περισσότερες από 50 χώρες. Από το 2015, όταν συνδυάστηκαν, τα δύο ελικόπτερα είναι το τρίτο πιο συνηθισμένο επιχειρησιακό στρατιωτικό αεροσκάφος στον κόσμο.

Το εν λόγω ελικόπτερο χρησιμοποιείται συχνά για κατάσβεση πυρκαγιών. Η μέγιστη ταχύτητά του μπορεί να φτάσει τα 250χλμ/ώρα, ενώ η χωρητικότητα φτάνει τους τέσσερις τόνους, που μπορεί να αυξηθεί σε επτά με τοποθέτηση ανάλογου κάδου πυρόσβεσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ