Άγχος Διαχείριση: Από που να αρχίσετε για να τα βγάλετε πέρα με το στρες

Το άγχος είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής. Εάν ωστόσο αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η πιθανότητα να σας επηρεάσει μακροπρόθεσμα μειώνεται.

Εξετάστε αυτές τις συμβουλές για να διαχειριστείτε καλύτερα την αντίδρασή σας στο στρες και τους αγχογόνους παράγοντες:

  • Κάντε μια βόλτα στη φύση

Δεν χρειάζεται να οδηγήσετε σε ένα ορεινό θέρετρο για να νιώσετε τα οφέλη της φύσης που ανακουφίζουν το άγχος. Για να αναπάρετε μια ανάσα από το άγχος, βρείτε οποιοδήποτε χώρο πρασίνου, όπως: ένα πάρκο, ένα παγκάκι κάτω από ένα δέντρο, την αυλή ενός φίλου.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Psychology διαπίστωσε ότι η παραμονή μόλις 20 λεπτών σε εξωτερικούς χώρους σχετίζεται με αυξημένη πτώση των επιπέδων κορτιζόλης σε σύγκριση με άλλες πρωτοβουλίες για τη μείωση του στρες.

  • Μάθετε νέες τεχνικές αναπνοής

Ίσως το πιο προσιτό παυσίπονο είναι ενσωματωμένο στο σώμα σας. Τεχνικές βαθιάς αναπνοής, όπως η αναπνοή από την κοιλιά, σηματοδοτούν στον εγκέφαλό σας ότι ήρθε η ώρα να χαλαρώσετε. Η εστίαση στην αναπνοή σας είναι ένα μακροχρόνιο εργαλείο για τη διαχείριση του άγχους.

Μαθαίνοντας να ελέγχετε την αναπνοή σας μπορεί να σας κρατήσει αγκυροβολημένους στην παρούσα στιγμή. Μερικές φορές, η υπενθύμιση στον εαυτό σας για το τι είναι πραγματικό και συμβαίνει αυτή τη στιγμή ηρεμεί το νευρικό σας σύστημα και σας αποκόπτει από ανησυχίες για το μέλλον και απογοητεύσεις για το παρελθόν.

  • Καταγράψτε τους παράγοντες που σας προκαλούν άγχος

Η παράβλεψη ή αναβολή δυσάρεστων εργασιών μπορεί να είναι ευκολότερη από την αντιμετώπισή τους για τη στιγμή. Αλλά στην πραγματικότητα ότι μένει εκτός ορατού πεδίου δεν πάντα σημαίνει ότι βρίκσεται και εκτός μυαλού. Η μη επίλυση των πραγμάτων όπως και όταν προκύπτουν θα μπορούσε να γεμίσει το μυαλό σας με άγχος.

Η ανάπτυξη μιας συστηματικής προσέγγισης σε τομείς της ζωής σας που προκαλούν άγχος, μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πιο ανάλαφροι και πιο ικανοί.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ