Έλαια Δέρμα: Τι θα πρέπει να γνωρίζετε πριν την εφαρμογή φυσικών λαδιών στο δέρμα


Πολλοί τύποι δέρματος μπορούν να επωφεληθούν από τα καταπραϋντικά φυσικά έλαια. Τα φυσικά έλαια, όπως το λάδι καρύδας, το βούτυρο καριτέ και το ελαιόλαδο, χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα του δέρματος και την περιποίηση των μαλλιών από αιώνες για τις ενυδατικές, προστατευτικές και αντιβακτηριακές τους ιδιότητες.

Η χρήση φυσικών ελαίων για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών γίνεται εδώ και χρόνια: Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Experimental Botany υποστηρίζει ότι η χρήση τους ήταν διαδεδομένη στους πολιτισμούς στην αρχαία Αίγυπτο, ενώ άλλες έρευνες θέλουν τους αρχαίους Έλληνες αθλητές να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο στο δέρμα τους, ίσως για να το κάνουν να φαίνεται πιο φωτεινό κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η Rajani Katta, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος στο Baylor College of Medicine στο Bellaire, Texas, λέει ότι έχουμε «αιώνες εμπειρίας» για να πούμε ότι είναι ασυνήθιστο για τα φυσικά έλαια – συμπεριλαμβανομένου του ελαίου καρύδας, του ελαιόλαδου και του ηλιέλαιου – να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Μάλιστα εκτιμά ότι ένας από «τους λόγους που τα φυσικά έλαια επανήλθαν στην αγορά φροντίδας της επιδερμίδας είναι επειδή αυξήθηκε η ζήτηση για ενυδατικές κρέμες που δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, δεν έχουν τόσες χημικές ουσίες και είναι οικονομικές».

Τούτου λεχθέντος, η Δρ Katta συμβουλεύει να βεβαιωθείτε αν το κάθε έλαιο είναι κατάλληλο για το δέρμα σας – ειδικά για το πρόσωπό σας. Για παράδειγμα, λέει, εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε ακμή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά έλαια για να ενυδατώσετε μόνο το σώμα σας και μιλήστε με τον δερματολόγο σας πριν ενσωματώσετε νέα προϊόντα στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας στο πρόσωπό σας.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν χρησιμοποιήσετε φυσικά έλαια είναι το πόσο σύντομα σκοπεύετε να εκτεθείτε στον ήλιο μετά την εφαρμογή τους. “Εάν τα χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο, θα ήμουν σίγουρα πολύ προσεκτική”, εξηγεί η Katta. “Επειδή είναι έλαια, είναι μια εντατικοποιημένη επίδραση της ακτινοβολίας στο δέρμα του προσώπου.”

Ένας τρόπος για να αποφύγετε τον κίνδυνο από την έκθεση στον ήλιο είναι: Το πρωί, σκεφτείτε να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα στο δέρμα σας (θα πρέπει να απορροφηθεί σε περίπου 15 λεπτά, λέει η Katta). Τη νύχτα, όταν δεν εκτίθεστε στον ήλιο, μη διστάσετε να εφαρμόσετε λάδι ελεύθερα. Θα ξέρετε ότι έχετε εφαρμόσει πάρα πολύ εάν το δέρμα σας δεν το απορροφά, επισημαίνει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ