Βόρεια Κορέα: Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί με «ενίσχυση δυνατοτήτων προληπτικού πλήγματος»


Η Κιμ Γιο Γιονγκ καταφέρθηκε εναντίον της Νότιας Κορέας για ασκήσεις με τις ΗΠΑ και εκτόξευσε απειλές.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, καταφέρθηκε εναντίον της Νότιας Κορέας για στρατιωτικές ασκήσεις της με τις ΗΠΑ, για τις οποίες υποστήριξε πως είναι «πρόβα εισβολής», και ισχυρίστηκε πως η Βόρεια Κορέα θα επιταχύνει τις προσπάθειές της για ενίσχυση των δυνατοτήτων «προληπτικού πλήγματός» της.

Η δήλωσή της λαμβάνει χώρα αφού νοτιοκορεατικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών θα άρχιζαν τέσσερις ημέρες προκαταρκτικής εκπαίδευσης την Τρίτη, πριν κάνουν ασκήσεις με προσομοίωση υπολογιστή στις 16-26 Αυγούστου.

Η Κιμ είπε ότι της είχε δοθεί η εξουσία να βγάλει την εν λόγω ανακοίνωση, υπονοώντας πως το μήνυμα ερχόταν απευθείας από τον αδελφό της. Μερικές ώρες αφού τα σχόλιά της δημοσιοποιήθηκαν από τα κρατικά ΜΜΕ, τα υπουργεία Άμυνας και Επανένωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν πως Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι δεν είχαν απαντήσεις στις κλήσεις τους το απόγευμα της Τρίτης μέσω γραμμών απευθείας επικοινωνίας, που είχαν αποσυνδεθεί για ένα χρόνο, μέχρι που η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να επαναλειτουργήσουν κατά τα τέλη του Ιουλίου.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε την απόφαση της Νότιας Κορέας για κοινές ασκήσεις, παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις από τον Βορρά, ως «ανόητη συμπεριφορά» που θα φέρει τους συμμάχους σε θέση όπου θα είναι αντιμέτωποι με μια «πιο σοβαρή απειλή ασφαλείας».

Όπως είπε, η συνέχιση των ασκήσεων εκθέτει την υποκρισία των προτάσεων της κυβέρνησης Μπάιντεν για επανέναρξη διαλόγου σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της χώρας. Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί σταθερή ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο αν οι ΗΠΑ δεν αποσύρουν τα στρατεύματα και τα όπλα τους από τη Νότια Κορέα.

Η Κιμ είπε ότι η Βόρεια Κορέα θα εντείνει τις προσπάθειές της για αύξηση των αποτρεπτικών της δυνατοτήτων για να αντιμετωπίσει αυτό που χαρακτήρισε ως αυξανόμενες στρατιωτικές απειλές από τις ΗΠΑ, περιλαμβάνων των δυνατοτήτων της για «εθνική άμυνα και ισχυρά προληπτικά πλήγματα».

Με πληροφορίες από Associated Press

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ