Κολλέγια ΗΠΑ: Οι ψεύτικες κάρτες εμβολιασμού COVID-19 ανησυχούν τους υπαλλήλους

Κολλέγια ΗΠΑ: Τουλάχιστον 664 κολέγια και πανεπιστήμια απαιτούν πλέον απόδειξη των εμβολιασμών COVID-19. Η διάδοση της παραλλαγής Delta θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το άνοιγμα των σχολείων. Ο συνεργάτης του Fox News, Δρ Marc Siegel, σχετικά με την αβεβαιότητα που επικρατεί στα σχολεία που ανοίγουν αυτό το φθινόπωρο εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων COVID.

Καλιφόρνια.-Καθώς η παραλλαγή δέλτα του κορωνοϊού σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας αυξανόμενος αριθμός κολλεγίων και πανεπιστημίων απαιτούν απόδειξη του εμβολιασμού για την COVID-19 για να παρακολουθήσουν οι μαθητές προσωπικά μαθήματα.

Αλλά η υποχρεωτική απαίτηση έχει ανοίξει την πόρτα για όσους δεν συμφωνούν με το εμβόλιο για να εξαπατήσουν το σύστημα, σύμφωνα με συνεντεύξεις με μαθητές, αξιωματούχους της εκπαίδευσης και της επιβολής του νόμου.

Τόσο οι καθηγητές όσο και οι φοιτητές σε δεκάδες σχολεία που πήραν συνέντευξη από το Associated Press δηλώνουν ότι ανησυχούν για το πόσο εύκολο είναι να πάρουν πλαστές κάρτες εμβολίου. Σε όλο το Διαδίκτυο, μια βιομηχανία εξοχικών σπιτιών έχει εμφανιστεί για να φιλοξενήσει άτομα που λένε ότι δεν θα εμβολιαστούν για προσωπικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Ένας λογαριασμός Instagram με το όνομα χρήστη «εμβολιαστικές κάρτες» πουλάει πλαστικοποιημένες κάρτες εμβολιασμού COVID-19 για $ 25 η κάθε μία.

Ένας χρήστης στην κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, το Telegram, προσφέρει “Πιστοποιητικά καρτών εμβολίου COVID-19”, για έως και 200 ​​δολάρια το καθένα.

“Αυτός είναι ο δικός μας τρόπος για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από το δηλητηριώδες εμβόλιο”, αναφέρεται στο μήνυμα του πωλητή, το οποίο είδαν τουλάχιστον 11.000 χρήστες εφαρμογών.

Ένας αυξανόμενος αριθμός ερωτήσεων σε αυτούς τους ιστότοπους και παρόμοιους φαίνεται να είναι από εκείνους που προσπαθούν να πάρουν πλαστές κάρτες εμβολιασμού για το κολέγιο. Ένας χρήστης του Reddit σχολίασε ένα νήμα σχετικά με την παραποίηση καρτών εμβολιασμού για τον COVID-19, λέγοντας, εν μέρει, “Χρειάζομαι επίσης ένα για το κολέγιο. Αρνούμαι να είμαι ινδικό χοιρίδιο”.

Στο Twitter, ένας χρήστης με περισσότερους από 70.000 οπαδούς έγραψε στο Twitter: “Η κόρη μου αγόρασε 2 πλαστές ταυτότητες στο διαδίκτυο έναντι 50 δολαρίων ενώ ήταν στο κολέγιο. Αποστέλλονται από την Κίνα. Έχει κανείς τον σύνδεσμο για τις κάρτες εμβολίου;”

Σύμφωνα με τον απολογισμό του The Chronicle of Higher Education, τουλάχιστον 664 κολέγια και πανεπιστήμια απαιτούν πλέον απόδειξη των εμβολιασμών COVID-19.

Η διαδικασία επιβεβαίωσης του εμβολιασμού σε πολλά σχολεία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η αποστολή εικόνας της κάρτας εμβολίου στην πύλη του μαθητή.

Στο Νάσβιλ, το Πανεπιστήμιο Vanderbilt δεσμεύει την εγγραφή μαθημάτων ενός φοιτητή μέχρι να επαληθευτεί το αρχείο εμβολίου τους, εκτός εάν έχουν εγκεκριμένο ιατρικό κατάλυμα ή θρησκευτική απαλλαγή.

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν λέει ότι έχει θεσπίσει ένα σύστημα για την επιβεβαίωση των εμβολιασμών εργαζομένων και φοιτητών.

Εκπρόσωπος του κολλεγίου είπε στο AP ότι το σχολείο δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής με τους μαθητές να σφυρηλατούν τις κάρτες εγγραφής εμβολιασμού για την COVID-19.

Αλλά ο Benjamin Mason Meier, καθηγητής παγκόσμιας πολιτικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, αναρωτιέται πώς τα ιδρύματα μπορούν να επαληθεύσουν αυτά τα αρχεία.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες που διαθέτουν ηλεκτρονικά συστήματα, βασίζουν τον εμβολιασμό τους σε μια εύθραυστη χάρτινη κάρτα”, είπε.

Ο Meier έγραψε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα ότι μίλησε με αρκετούς φοιτητές που ανησυχούσαν για την προσβασιμότητα των δόλιων καρτών εμβολίων και ότι γνώριζαν έναν συμφοιτητή που είχε υποβάλει ένα στο πανεπιστήμιο. “Πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές λογοδοσίας για να διασφαλιστεί ότι κάθε φοιτητής λειτουργεί προς το συλλογικό συμφέρον ολόκληρης της πανεπιστημιούπολης”, είπε.

Σε δήλωσή του στο AP, το UNC ανέφερε ότι το ίδρυμα πραγματοποιεί περιοδική επαλήθευση εγγράφων και ότι το ψέμα σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού ή την παραποίηση εγγράφων αποτελεί παραβίαση των κοινοτικών προτύπων του πανεπιστημίου και μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχική δίωξη.

“Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το UNC-Chapel Hill δεν βρήκε περιπτώσεις φοιτητή να ανεβάζει πλαστή κάρτα εμβολίου. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι απλώς φήμες σε αυτό το σημείο”, ανέφερε το σχολείο.

Αλλά άλλο προσωπικό και καθηγητές πανεπιστημίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για την υποτιθέμενη πλαστογραφία καρτών εμβολίου.

Η Ρεμπέκα Γουίλιαμς, επιστημονική συνεργάτης στο UNC’s Lineberger Πλήρες Κέντρο Καρκίνου και Κέντρο Προαγωγής Υγείας και Πρόληψης Νοσημάτων, δήλωσε ότι ενώ ανησυχεί για αυτούς τους ισχυρισμούς, δεν εκπλήσσεται. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι η ανάπτυξη μιας αξιόπιστης εθνικής εφαρμογής ψηφιακών διαβατηρίων εμβολίου είναι πολύ σημαντική για χάρη όλων των οργανώσεων και των επιχειρήσεων που θέλουν να ζητήσουν αποδείξεις εμβολιασμού για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές ή τους επιχειρηματίες”, δήλωσε ο Williams.

Το AP μίλησε με αρκετούς μαθητές σε όλη τη χώρα που δεν ήθελαν να ταυτοποιηθούν αλλά δήλωσαν ότι γνώριζαν επίσης απόπειρες απόκτησης πλαστών καρτών

Μερικοί σχολικοί υπάλληλοι αναγνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να υπάρχει ένα ανόητο σύστημα. «Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε απαιτεί πιστοποίηση, υπάρχει η δυνατότητα για ένα άτομο να παραποιήσει έγγραφα», δήλωσε ο Michael Uhlenkamp, εκπρόσωπος του γραφείου της καγκελαρίου στο California State University.

Το σχολικό σύστημα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στο έθνος, επιβλέπει περίπου 486.000 μαθητές κάθε χρόνο σε 23 πανεπιστημιουπόλεις.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here