Σχολική Χρονιά: Οι αυξανόμενες εισαγωγές των παιδιών στα νοσοκομεία προκαλούν συναγερμό


Σχολική Χρονιά: Η παραλλαγή δέλτα οδηγεί σε αύξηση των λοιμώξεων COVID-19 στους νεότερους ασθενείς. Η διάδοση της παραλλαγής Delta θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επαναλειτουργία των σχολείων. Ο συνεργάτης του Fox News, Δρ Marc Siegel, σχετικά με την αβεβαιότητα που επικρατεί στα σχολεία που ανοίγουν αυτό το φθινόπωρο εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων COVID. Ο αυξανόμενος αριθμός εισαγωγών σε παιδιατρικά νοσοκομεία προκαλεί συναγερμό καθώς οι αναπνευστικές ασθένειες συμπίπτουν και τα μικρότερα παιδιά παραμένουν μη επιλέξιμα να λάβουν εμβόλια COVID-19 στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο μεταξύ των παιδιών σημείωσαν τετραπλάσια αύξηση κατά τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά δεδομένα. Τα παιδικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα επιβεβαίωσαν αυξανόμενο αριθμό παιδιατρικών νοσηλειών, συμπεριλαμβανομένου του παιδικού νοσοκομείου Monroe Carell Jr. στο Vanderbilt, του Children’s Hospital Colorado και του Children’s Hospital Los Angeles.

Το Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας ανέφερε επίσης αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 μεταξύ των νεότερων ασθενών, με την παραλλαγή δέλτα να κρύβει πάνω από το 80% των νέων περιπτώσεων από την 1η Ιουλίου.

“Πάνω από το 80% των νέων κρουσμάτων μας από την 1η Ιουλίου σε παιδιά και εφήβους οφείλονται στην παραλλαγή δέλτα. Έτσι γνωρίζουμε ότι είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή. Και έτσι αναμένουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτήν την ανοδική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων κατά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες “, δήλωσε ο Δρ Τζιμ Βερσαλόβιτς, γενικός παθολόγος και προσωρινός παιδίατρος του Texas Children’s Hospital, σε συνεργασία με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η παραλλαγή δέλτα κατηγορήθηκε επίσης για την πλειοψηφία των νέων λοιμώξεων από COVID-19 στο Νοσοκομείο Παίδων του Los Angeles. Ο Δρ Μάικλ Σμιτ δήλωσε στο Fox News ότι τα κρούσματα COVID-19 στα παιδιά διπλασιάστηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο Σμιτ, επιδημιολόγος του νοσοκομείου και ιατρός διευθυντής πρόληψης λοιμώξεων, σημείωσε ωστόσο ότι η «σοβαρότητα της λοίμωξης είναι χαμηλή, με λίγα παιδιά να χρειάζονται νοσηλεία». Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η παραλλαγή δέλτα είναι πιο μολυσματική ή επικίνδυνη, μεταξύ των νεότερων ηλικιακών ομάδων, δήλωσε ο Δρ Ρίτσαρντ Μπέσερ, πρώην διευθυντής των CDC. “Δεν έχω δει πειστικά στοιχεία ότι είναι πιο σοβαρά. Νομίζω ότι η κριτική επιτροπή είναι έξω από αυτό, αλλά το γεγονός ότι τόσα περισσότερα παιδιά μολύνονται με αυτό το στέλεχος σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερα παιδιά που έχουν σοβαρή ασθένεια, εκεί θα είναι περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται και δυστυχώς θα υπάρχουν περισσότερα παιδιά που θα πεθάνουν από την COVID και αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί », είπε ο Μπέσερ.

Τα εμβόλια COVID-19 είναι διαθέσιμα σε παιδιά ηλικίας μόλις 12 ετών, αν και τα μικρότερα παιδιά θα μπορούσαν να γίνουν επιλέξιμα για εμβόλιο αυτό το φθινόπωρο

Ο Βερσάλοβιτς σημείωσε ότι η παραλλαγή δέλτα παρουσιάζεται διαφορετικά σε νεότερους ασθενείς, γράφοντας σε μια δημοσίευση στο Texas Children’s blog:

“Βλέπουμε περισσότερη συμφόρηση στο ανώτερο αναπνευστικό, συμφόρηση και λιγότερη εξέλιξη απώλειας γεύσης και οσμής, τουλάχιστον αρχικά. Επίσης, παρόμοια συμπτώματα που ήταν εμφανή καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας εξακολουθούν να συμβαίνουν σε παιδιά και εφήβους, όπως πυρετός, κόπωση και ποικιλία συμπτωμάτων του ανώτερου αναπνευστικού ». Αρκετοί νοσοκομειακοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Fox News ότι οι αυξανόμενες εισαγωγές στο νοσοκομείο συμβαίνουν παράλληλα με μια ασυνήθιστη καλοκαιρινή άνοδο ενός κοινού αναπνευστικού ιού που ονομάζεται αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV).

Οι εθνικές αναφορές RSV αυξήθηκαν τον Ιούλιο, κάτι που συνήθως οδηγεί σε συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα και ενώ οι περισσότεροι αναρρώνουν μέσα σε δύο εβδομάδες, ορισμένοι πληθυσμοί αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, όπως βρέφη και ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τα CDC. «Το Νοσοκομείο Παίδων του Κολοράντο συνεχίζει να νοσηλεύει τακτικά νέους ασθενείς για COVID-19 και άλλες παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού και αυτοί οι αριθμοί αυξάνονται σταθερά», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο Fox News.

“Για να περιπλέξουμε τα πράγματα, ορισμένα παιδιά μπορεί να έχουν ταυτόχρονα COVID και έναν αριθμό άλλων ιών του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένου του RSV. Ενθαρρύνουμε όλους όσους μπορούν να εμβολιαστούν και να ακολουθήσουν μέτρα πρόληψης, όπως μάσκα, συχνό πλύσιμο χεριών, κοινωνική απόσταση και παραμονή στο σπίτι όταν είναι άρρωστοι. ”

Σε μια πρόσφατη συνομιλία με επικεφαλής εμπειρογνώμονες στο Vanderbilt Health, κορυφαίοι γιατροί επανέλαβαν ότι οι μη εμβολιασμένοι πληθυσμοί οδηγούν σε μεγάλο βαθμό στη μετάδοση και αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που βιώνουν φτωχά αποτελέσματα. «Θα είναι πολύ ενδιαφέρον καθώς μεταβαίνουμε στο φθινόπωρο και τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο, κάτι που νομίζω ότι είναι καλό για αυτά να είναι κοινωνικά, αλλά πολλά μπορεί να μην εμβολιασθούν και είμαι νευρικός γι αυτό που συμβαίνει με τις ασθένειες στα παιδιά », δήλωσε ο Δρ Τομ Τάλμποτ, επικεφαλής επιδημιολόγος του νοσοκομείου στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ