ΕΚΠΑ: Κλιματική αλλαγή και κορονοϊός στο επίκεντρο της έρευνας για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά


Μήνυμα του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θάνου Δημόπουλου, προς την πανεπιστημιακή κοινότητα. 

Στην κλιματική αλλαγή θα αφιερώσει το ΕΚΠΑ, την ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Τρεις είναι οι κατηγορίες δράσεων που θα αναπτύξει το πανεπιστημιακό ίδρυμα και αφορούν στην έρευνα, στην επιμόρφωση και σε παρεμβάσεις όπως η αναδάσωση.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, καλεί όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να καταθέσει προτάσεις.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η δραστηριότητα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στο μήνυμά του, ο κ. Δημόπουλος αναλυτικά αναφέρει:

“Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η ακαδημαϊκή χρονιά, που τώρα φτάνει στο τέλος της, είχε στόχευση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και των συνεπειών του. Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι αφιερωμένη (ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του κορονοϊού) στην κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ρύπανση και η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν θέματα που απασχολούν όλους και επηρεάζουν το μέλλον της χώρας μας. Στις 3 κατηγορίες δράσεων που αφορούν την έρευνα, την επιμόρφωση, και τις παρεμβάσεις (αναδάσωση κ.α), το Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει κέντρα αριστείας, εργαστήρια και τμήματα, με μεγάλη εμπειρογνωμοσύνη και η προσφορά πολλών μελών ΔΕΠ σε αυτούς τους τομείς είναι ανεκτίμητη. Γι αυτό, απευθύνω πρόσκληση σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας για τη στελέχωση επιτροπών και την οργάνωση σχετικών δράσεων.

Μέχρι τις 31/08 στο email [email protected](κοινοποίηση [email protected]), περιμένω τις προτάσεις σας και τη διαθεσιμότητά σας για την στελέχωση αντίστοιχων επιτροπών.

Καλή δύναμη σε όλους!

Θάνος Δημόπουλος

Πρύτανης ΕΚΠΑ.”

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ