Διαδικτυακή σύνοδο κορυφής για τη δημοκρατία διοργανώνει ο Τζο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοινώνει διαδικτυακή «σύνοδο κορυφής για τη δημοκρατία» στις 9-10 Δεκεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, διαδικτυακά, μια «σύνοδο κορυφής για τη δημοκρατία», στην οποία θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σχεδιάζει επίσης, ένα χρόνο αργότερα, να συγκαλέσει εκ νέου τους ίδιους συμμετέχοντες, αλλά αυτή τη φορά δια ζώσης, με τρεις στόχους: «μάχη κατά του απολυταρχισμού, πάταξη της διαφθοράς και προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον κατάλογο των προσκεκλημένων χωρών της συνόδου, η οποία παρουσιάζεται, χωρίς να αναφέρεται με σαφήνεια, ως εναλλακτική της διάσκεψης της Ομάδας των 20 (G20). Οι ηγέτες της G20 αναμένεται να συνεδριάσουν στα τέλη Οκτωβρίου στην Ιταλία.

«Η πρόκληση των καιρών μας είναι να δείξουμε ότι οι δημοκρατίες μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των δικών τους πολιτών και να δώσουν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα του κόσμου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here