Ισχυρές βροχοπτώσεις σαρώνουν τη βόρεια Τουρκία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις


Νέο κύμα ισχυρών βροχοπτώσεων πλήττει τις τουρκικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Ένα νέο κύμα σφοδρών βροχοπτώσεων σαρώνει τις περιοχές της βόρειας Τουρκίας που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις σε κατοικημένες περιοχές.

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στο Αγιαντσίκ της Σινώπης, ενώ πολλά σπίτια κατέρρευσαν. Στην επαρχία Μπαρτίν πολλά σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Τμήματα του δρόμου που συνδέει την επαρχία με το Καραμπούκ υπέστησαν ζημιές, ενώ χρειάστηκαν μπουλντόζες για τον απεγκλωβισμό κατοίκων που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτι τους. Μία γυναίκα αγνοείται στην επαρχία, σύμφωνα με το πρακτορείο Demiroren.

Στην επαρχία Καστάμονου (Κασταμονή) ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα, με υπόγεια να πλημμυρίζουν και κατοίκους να εγκλωβίζονται σε σπίτια και αυτοκίνητα. Επίσης, μια ξαφνική κατολίσθηση προκάλεσε το μπλοκάρισμα του δρόμου που συνέδεε το κέντρο της πόλης Καστάμονου με την επαρχία Ινεμπολού.

Οι αρχές απηύθυναν προειδοποιήσεις για πλημμύρες και κατολισθήσεις σε διαφορετικά σημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων οι επαρχίες Τοκάτ, Ερζινκάν, Γκιουμουσχανέ, Μπαϊμπούρτ, Σινώπη, Σαμψούντα, Ορντού, Καστάμονου και Μπαρτέν.

Οι 45 ασθενείς ενός νοσοκομείου στην επαρχία της Σινώπης χρειάστηκε να απομακρυνθούν προς ένα άλλο νοσοκομείο λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων, εξήγησε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Διασώστες μετέφεραν τους ασθενείς με φουσκωτές λέμβους, τις οποίες τραβούσαν σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο, σύμφωνα με τις εικόνες που δημοσίευσαν οι αρχές στο Twitter.

Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ