Πυρκαγιές μαίνονται στη νότια Ιταλία:Ένας νεκρός, χιλιάδες στρέμματα γης καμμένα, ρεκόρ θερμοκρασιών


Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα στη νότια Ιταλία, όπου έχασε τη ζωή του ένας 76χρονος.

Πυρκαγιές μαίνονται στη νότια Ιταλία, κατακαίοντας χιλιάδες στρέμματα γης και προκαλώντας τον θάνατο ενός άνδρα, μέσα στο σπίτι του, την ώρα που οι θερμοκρασίες καταγράφουν ρεκόρ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα ξέσπασαν στην Καλαβρία, όπου ένας 76χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, αφότου το σπίτι του κατέρρευσε εξαιτίας της φωτιάς, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa. «Άλλο ένα θύμα των πυρκαγιών. Χάνουμε την ιστορία μας, η ταυτότητά μας μετατρέπεται σε στάχτες, η ψυχή μας καίγεται», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος της πόλης Ρήγιο της Καλαβρίας Τζουζέπε Φαλκοματά. Ο ίδιος συνέστησε στους πολίτες να μείνουν μακριά από τις πληγείσες περιοχές.

Πυρκαγιές κατακαίνε και τη Σικελία, καταστρέφοντας δέντρα και απειλώντας ιδιοκτησίες στο νότιο και κεντρικό τμήμα της νήσου, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ. Στη Φλορίντια, στη νότια Σικελία, ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 48,8 βαθμούς Κελσίου νωρίς το απόγευμα, τοπική ώρα, την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη, έγραψε η εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη πληροφορίες από το τοπικό μετεωρολογικό σύστημα.

Πυροσβέστες ανέφεραν στο Twitter πως διεξήγαγαν περισσότερες από 300 επιχειρήσεις στη Σικελία και την Καλαβρία τις τελευταίες 12 ώρες, με τη συνδρομή επτά πυροσβεστικών αεροσκαφών. «Πρέπει να ανταποκριθούμε αμέσως σε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προσφέροντας οικονομική βοήθεια σε εκείνους που έχασαν τα πάντα», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Στέφανο Πατουανέλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ