Ομορφιά Δέρμα: Περισσότερα προϊόντα δε σημαίνει απαραίτητα πιο υγιές δέρμα [vid]


Με αμέτρητα καθαριστικά προϊόντα, ορούς, ενυδατικές κρέμες, απολεπιστικά που διατίθενται στην αγορά, είναι κατανοητό εάν ο νεροχύτης του μπάνιου σας έχει “φουλάρει”. Ίσως όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Η μινιμαλιστική προσέγγιση στη φροντίδα του δέρματος, η περιλαμβάνει τον περιορισμό του αριθμού των προϊόντων στη ρουτίνα σας στα απαραίτητα.

«Η μινιμαλιστική φροντίδα του δέρματος είναι ακριβώς αυτό που ακούτε: Είναι μια ρουτίνα φροντίδας του δέρματος που είναι απλή και εύκολη.», λέει η Michele Green, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη.

Αντί να ενσωματώνει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων με πολλά διαφορετικά βήματα, «μια μινιμαλιστική ρουτίνα φροντίδας του δέρματος εστιάζει στα βασικά βήματα και τα συστατικά που απαιτούνται για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και ζωντανό», λέει η Susan Massick, MD, δερματολόγος στο Gahanna, Οχάιο, και αναπληρώτρια καθηγήτρια δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Το μινιμαλιστικό κίνημα αποκτά δυναμική τώρα – ίσως ως απάντηση στην πανδημία, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να απλοποιήσουν τη ζωή τους. “Αυτό που πραγματικά θέλουν οι άνθρωποι και αυτό που χρειάζονται είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική ρουτίνα που μπορούν να ακολουθήσουν σε σταθερή βάση”, λέει η Δρ Massick.

Και ενώ πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη διαδικασία δημιουργίας μιας εξατομικευμένης, ολοκληρωμένης ρουτίνας φροντίδας του δέρματος, άλλοι είναι περπεισμένοι ότι περισσότερα δεν σημαίνει πάντα καλύτερα.

Επιπλέον, αυτή η προσέγγιση δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα με φυσικά δροσερό δέρμα χωρίς ατέλειες. “Είναι πραγματικά για όλους”, λέει η Massick. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική, εάν το δέρμα σας δεν ανταποκρίνεται καλά σε μια περίπλοκη ρουτίνα. “Είναι η ώρα να απλοποιήσετε όταν το δέρμα σας είναι πιο ερεθισμένο από ό, τι όταν ξεκινήσατε το σχήμα περιποίησής σας”, λέει η Massick, προσθέτοντας ότι τα χρονοβόρα συστήματα πολλαπλών βημάτων μπορούν να οδηγήσουν σε ερεθισμό του δέρματος, ερυθρότητα και ακμή.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το δέρμα σας μπορεί να μην ταιριάζει με ορισμένα προϊόντα περιποίησης. Μπορεί να έχετε μια υποκείμενη πάθηση του δέρματος (ροδόχρου ακμή, για παράδειγμα) ή να είστε αλλεργικοί σε ένα συστατικό του προϊόντος, λέει η Massick. Αλλά οι αντιδράσεις μπορούν επίσης να προκληθούν όταν αναμειγνύονται ορισμένα συστατικά, όπως προϊόντα με απολεπιστική δράση, όπως σαλικυλικό οξύ, γαλακτικό οξύ και ρετινόλες. “Μπορεί να ξεπεράσει τα φυσικά έλαια του δέρματος, οδηγώντας σε ξηρότητα, ερεθισμό και ερυθρότητα”, εξηγεί.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ