Πεπτική Υγεία: Συμβουλές για Καλύτερη Πεπτική Υγεία [vid]

Το πεπτικό σας σύστημα διασπά τα τρόφιμα που τρώτε σε θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας. Εάν παραμελήσετε την πεπτική σας υγεία, το σώμα σας μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα με την απορρόφηση αυτών των βασικών θρεπτικών συστατικών.

Τα τρόφιμα που τρώτε και ο τρόπος ζωής σας έχουν άμεσο αντίκτυπο στην πεπτική σας υγεία. Η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της πεπτικής σας υγείας μπορεί να βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά και να βελτιώσει τη συνολική σας υγεία.

Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Δοκιμάστε να ενσωματώσετε αυτές τις στρατηγικές στην καθημερινή σας ζωή για να διατηρήσετε τα πράγματα υπό έλεγχο:

Να ακολουθείτε διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.

Σύμφωνα με τη Μαρία Άνταμς, MS, MPH, RDN, καθηγήτρια διατροφής στο Endicott College στο Μπέβερλι της Μασαχουσέτης, μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες που είναι πλούσια σε δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά, φρούτα και όσπρια μπορεί να βελτιώσει το πεπτικό σας σύστημα. Διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην πρόληψη ή θεραπεία πεπτικών παθήσεων, όπως αιμορροΐδες και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Λάβετε τόσο αδιάλυτες όσο και διαλυτές φυτικές ίνες.

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε και τους δύο τύπους ινών, καθώς βοηθούν το πεπτικό σας σύστημα με διαφορετικούς τρόπους. «Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες δεν μπορούν να αφομοιωθούν από το σώμα και ως εκ τούτου βοηθούν στην προσθήκη όγκου στα κόπρανα», λέει η Άνταμς. “Οι διαλυτές ίνες απορροφούν το νερό και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των υδαρών κοπράνων”. Οι καλές πηγές αδιάλυτων ινών περιλαμβάνουν πίτουρο σιταριού, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Μπορείτε να πάρετε διαλυτές ίνες από πίτουρο βρώμης, ξηρούς καρπούς, σπόρους και όσπρια.

Περιορίστε τις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

«Γενικά, τα λιπαρά τρόφιμα τείνουν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης, κάνοντάς σας πιο επιρρεπείς σε δυσκοιλιότητα», λέει η Άνταμς. Αλλά επειδή είναι σημαντικό να λαμβάνετε κάποιο υγιές λίπος στη διατροφή σας, συνιστά να συνδυάσετε λιπαρά τρόφιμα με τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες για να βοηθήσετε τα πράγματα να προχωρήσουν πιο ομαλά.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here