Αλέξης Τσίπρας: Το μοντέλο του lockdown – ακορντεόν απέτυχε – Τα έξυπνα μέτρα αποδείχτηκαν βλακώδη

Την άποψη ότι η χώρα, μετά από πέντε μήνες lockdown βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της πανδημίας, κατέθεσε μιλώντας στο Open ο Αλέξης Τσίπρας.

«Περίμενα από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη και να πει ότι το μοντέλο που επιλέξαμε απέτυχε», τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα έξυπνα μέτρα αποδείχτηκαν βλακώδη», είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ζήτησε στοχευμένα μέτρα, με σαφείς επιδημιολογικές μελέτες, με αυστηρή ιχνηλάτηση, με τεστ κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στους εργαζόμενους και στα σχολεία, την περαιτέρω αύξηση της τηλεργασίας, με αύξηση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς -είχαμε έτοιμο διαγωνισμό για λεωφορεία.

«Έχουμε ένα αποτυχημένο ακορντεόν, που το χειριζόμαστε λάθος. Όταν δεν πρέπει να ανοίξουμε, ανοίγουμε, όταν δεν πρέπει να κλείσουμε, κλείνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει «δημιουργική αριθμητική» όταν μιλάει για «διπλασιασμό» των ΜΕΘ, όταν με 630 διασωληνωμένους, έχει φρακάρει το σύστημα, με 120 ανθρώπους στην αναμονή, υπενθυμίζοντας δηλώσεις σαν του Στέλιου Πέτσα και του Γιώργου Γεραπετρίτη, που υποστήριζαν ότι δεν χρειαζόμαστε ΜΕΘ.

Δείτε τη συνέντευξη:


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here