Φωτιά στην Βάρη: «Μας προβληματίζει το πώς ξεκίνησε», λέει ο δήμαρχος


Φωτιές στην Ελλάδα – Όλες οι ειδήσεις: Πυρκαγιά ξέσπασε κατά την διάρκεια της νύχτας στην περιοχή της Βάρης Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξέσπασε φωτιά στην περιοχή της Βάρης, με τα αίτια της πυρκαγιάς να προκαλούν προβληματισμό τις αρχές.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι η φωτιά στη Βάρη ξέσπασε στη 01.20 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε μια έκταση 60 στρεμμάτων όπου βρίσκεται το παλιό εγκαταλελειμμένο κτηνοτροφείο «ΒΟΚΤΑΣ». Η περιοχή βρίσκεται σε καθεστώς πολεοδόμησης πλέον.

Όπως είπε, κατά την διάρκεια της νύχτας «επικρατούσαν πολλοί ισχυροί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώθηκε πάρα πολύ γρήγορα σε όλη την έκταση του οικοπέδου». Στο σημείο βρέθηκαν περίπου 6 πυροσβεστικά οχήματα και 10 της πολιτικής προστασίας. «Ήμασταν οριακά στο να απομακρύνουμε τον κόσμο. Όταν ελέγχθηκε ότι η φωτιά δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα όρια της εγκατάστασης, πάρθηκε η απόφαση και από τη Πυροσβεστική και από εμάς να μην προχωρήσουμε σε εκκενώσεις της ευρύτερης περιοχής», πρόσθεσε.

Ο κ. Κωνσταντέλος σημείωσε ότι η φωτιά έχει πολλές αναφλέξεις διότι υπάρχουν παλιά υλικά οικοδομών. Πρόσθεσε ότι «μας προβληματίζει το πως προκλήθηκε η φωτιά. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής είναι εκεί, δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά τί μπορεί να συνέβη. Είμαστε σε επιφυλακή, έχουμε 45 πυροφύλακες και 20 οχήματα και τη Πυροσβεστική. Η περιοχή μας είναι κατάφυτη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ