Λιανεμπόριο μέτρα lockdown: Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων

Λιανεμπόριο μέτρα lockdown: Σύγκλιση απόψεων κυβέρνησης και ειδικών καταγράφεται – όπως όλα δείχνουν – σε σχέση με το ωράριο κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα και την απαγόρευση της μετακίνησης εκτός δήμου με τη χρήση του κωδικού 6 στο 13033. Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα ξεκινά από τις 19.00 και στόχος είναι άμεσα – ακόμη και από αυτό το Σάββατο- να μετατεθεί στις 21.00, όπως γίνεται και τις καθημερινές. Παράλληλα, χαλάρωση θα υπάρξει και στη χρήση του κωδικού 6 για άθληση, καθώς πλέον οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, χωρίς να περιορίζονται στα όρια του Δήμου, όπου κατοικούν αλλά θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

«Πράσινο φως» για κομμωτήρια – κέντρα αισθητικής

Στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού βρίσκονται τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο. Από την ερχόμενη Δευτέρα (22/3), είναι πιθανόν να δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, τα οποία θα δέχονται πελάτες μόνο με ραντεβού και με αυστηρούς κανόνες. Στις 22 Μαρτίου επίσης, υπάρχει η σκέψη να ανοίξει και ένα μέρος των δικαστηρίων. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα υπάρξει επέκταση μία εβδομάδα αργότερα, στις 29 του ίδιου μήνα.

Ολοταχώς για το λιανεμπόριο

Στις 29 Μαρτίου ενδέχεται να ανοίξει το λιανεμπόριο. Όπως έχουν αναφέρει και μέλη της Επιτροπής, το άνοιγμα των καταστημάτων δεν είχε επιφέρει σημαντική επιβάρυνση στο επιδημιολογικό φορτίο, καθώς εφαρμόζονταν οι κανόνες, με την τήρηση των μέτρων. Το ζητούμενο είναι πώς θα γίνει αυτό. Εδώ τα ενδεχόμενα είναι δύο:

Ενεργοποίηση του νέου πενταψήφιου αριθμού 13032, με χρονικό περιθώριο τριών ωρών για τις αγορές, αλλά χωρίς περιορισμό απόστασης.

Λειτουργία καταστημάτων με τη μέθοδο του click away και click in shop.

Αρχές Απριλίου τα σχολεία, μετά η εστίαση

Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν τις πρώτες ημέρες του Απριλίου. Το πότε ακριβώς θα ανοίξουν δεν έχει προσδιοριστεί, όπως και το αν θα ανοίξουν σε όλες τις βαθμίδες ή τμηματικά. Το βάρος πέφτει πάντως στους μαθητές του λυκείου και ειδικά τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων. Τέλος, το άνοιγμα της εστίασης φέρεται να εξετάζεται ως σενάριο για μετά τις 15 Απριλίου και σε πρώτη φάση, μόνο σε ανοικτούς χώρους, με αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here