Καταγγελίες Θέατρο: Τρίτη ομαδική καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση


Καταγγελίες Θέατρο: Ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Γιώργος Λιγνάδης βρίσκονται προφυλακισμένοι στις φυλακές Τριπόλεως, με τους δύο ηθοποιούς και σκηνοθέτες να είναι τα δύο πιο μεγάλα ονόματα, με τις υποθέσεις κακοποίησης και βιασμών για τις οποίες κατηγορούνται να έχουν οδηγήσει την ανακρίτρια να τους θέσει υπό προφυλάκιση σε φυλακές σεξουαλικών εγκλημάτων. Οι δύο όμως αυτές μεγάλες υποθέσεις δε θα είναι και οι τελευταίες στη χιονοστιβάδα των καταγγελιών, με μία τρίτη περίπτωση ενός σκηνοθέτη και ηθοποιού και μία τέταρτη για τον σεναριογράφο να παίρνει πολύ σύντομα τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο ΣΕΗ ανακοίνωσε ότι ο ηθοποιός-σκηνοθέτης καταγγέλλεται για 14 περιπτώσεις και ο σεναριογράφος για 11.

«Υποβλήθηκαν στο Σωματείο μας καταγγελίες κατά του σκηνοθέτη – ηθοποιού Κώστα Σπυρόπουλου, από 14 καταγγέλλουσες. Ειδικότερα, πρόκειται για μία ομαδική καταγγελία δώδεκα (12) καταγγελλουσών ηθοποιών καθώς επίσης και για άλλες δύο μεμονωμένες καταγγελίες. Οι καταγγελίες περιγράφουν την ίδια πράξη κατά τα χρονικά διαστήματα από το 1994 έως το 2005, που φαίνεται να αποτελεί μοτίβο συμπεριφοράς προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπεια/ελευθερία.

«Όλες οι καταγγέλλουσες δήλωσαν με τις καταγγελίες τους ότι επλήγη η αξιοπρέπεια και η τιμή τους από τη συμπεριφορά των εν λόγω καταγγελλόμενων, η οποία τους δημιούργησε ακραία συναισθήματα φόβου, θλίψης και απόγνωσης. Επίσης, δήλωσαν επί λέξει: «Ο μόνος λόγος που οδηγούμαι στην παρούσα καταγγελία είναι γιατί δε θέλω καμία άλλη κοπέλα ή συνάδελφος να υποστεί αυτό τον εξευτελισμό και να μην υφίσταται κανείς την παραμικρή απειλή ή εκφοβισμό ή προτροπή για τον τρόπο που μπορεί να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά στον χώρο μας. Θέλω να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν είναι έτσι μια επαγγελματική οντισιόν, ούτε ένας επαγγελματίας σκηνοθέτης, παραγωγός ή σεναριογράφος», αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ