Μητσοτάκης: Δεν είναι στις προθέσεις η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επεκτείνει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ενώ προανήγγειλε τα υποχρεωτικά τεστ για τους ανεμβολίαστους με δικά τους έξοδα

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς απαντώντας ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά θα πρέπει να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ που έχει κόστος σε χρόνο και σε χρήμα» επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για την ΚΥΑ που θα προβλέπει την διεξαγωγή δύο μοριακών ή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην σημαντική πτώση των εμβολιασμών τον Αύγουστου που όπως είπε «έχει επιπτώσεις στις διασωληνώσεις και τους θανάτους».

«Όσοι έχουν εμβολιαστεί έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να χάσουν τη ζωή τους. Δεν ισχύει το ίδιο για τους ανεμβολίαστους. Κατά συνέπεια με το που θα επιστρέψουν οι συμπολίτες μας θα πρέπει να κάνουμε μια νέα προσπάθεια να πείσουμε τις νεότερες ηλικίες ότι πρέπει να γίνει αυτό το βήμα. Δεν ξέρω πόσες ακόμα ιστορίες ανθρώπων που όταν διασωληνώνονται αναγνωρίζουν το λάθος πρέπει να ακουστούν. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει. Θα χρησιμοποιήσουμε μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να πείσουμε» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ειδικά, δε, για τους κλειστούς χώρους για την περίοδο του χειμώνα είπε ότι «πρώτα δείγματα γραφής έχουμε δώσει, μην περιμένετε ότι θα υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση για το ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να μπει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν επιστρέψουμε και θα μπούμε στον χειμώνα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here