Φωτιές – ΕΛΑΣ: Ατελώς η έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων των πυρόπληκτων

Φωτιές – Όλες οι ειδήσεις: Η έκδοση-αντικατάσταση των ταυτοτήτων πραγματοποιείται ατελώς (χωρίς την καταβολή παραβόλου) και κατά προτεραιότητα.

Η αντικατάσταση των διαβατηρίων και των ταυτοτήτων όσων επλήγησαν από τις πυρκαγιές θα γίνει κατά προτεραιότητα και ατελώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μοναδική προϋπόθεση για την αντικατάσταση των διαβατηρίων είναι ότι χρειάζεται επιπλέον μία βεβαίωση από την αστυνομία ή άλλη αρμόδια Αρχή ότι καταστράφηκε από τις πυρκαγιές, ενώ για την έκδοση ταυτοτήτων έχει ληφθεί μέριμνα για τη μεταφορά των πολιτών – που δεν μπορούν να μετακινηθούν – με περιπολικά της αστυνομίας ή και τη μετάβαση αστυνομικών στα χωριά για να παραλάβουν τα δικαιολογητικά ηλικιωμένων ή ανήμπορων πολιτών.

Ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

Για τα διαβατήρια και τις ταυτότητες, που καταστράφηκαν κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές, αποφασίστηκε η ατελής και κατά προτεραιότητα αντικατάστασή τους.

Α) Για τα διαβατήρια:

Παρέχεται η δυνατότητα στους πυρόπληκτους πολίτες, εφόσον το επιθυμούν, να αντικαταστήσουν μέχρι την 31-12-2021 τα κατεστραμμένα διαβατήρια, που ήταν σε ισχύ. Τα νέα διαβατήρια θα έχουν χρονική ισχύ αντίστοιχη των καταστραφέντων.

Η έκδοση-αντικατάσταση των διαβατηρίων πραγματοποιείται ατελώς (χωρίς την καταβολή παραβόλου), κατά παρέκκλιση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Διευκρινίζεται ότι για την έκδοση των διαβατηρίων, πλην των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, απαιτείται και βεβαίωση αστυνομικής ή άλλης αρμόδιας Αρχής περί καταστροφής του διαβατηρίου από τις πυρκαγιές στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Β) Για τις ταυτότητες:

Η έκδοση-αντικατάσταση των ταυτοτήτων πραγματοποιείται ατελώς (χωρίς την καταβολή παραβόλου) και κατά προτεραιότητα.

Επιπλέον, προς διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης-αντικατάστασης δελτίου ταυτότητας παρέχεται η δυνατότητα:

  • Μεταφοράς των πληγέντων πολιτών στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες με υπηρεσιακά οχήματα.
  • Μετάβασης αστυνομικών στις πληγείσες περιοχές για την παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here