Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προσφέρθηκε να βοηθήσει με τις φωτιές, μα δεν μπόρεσε επειδή καιγόταν η ίδια


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, σχετικά με την παροχή βοήθειας για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η Ελλάδα προσφέρθηκε να βοηθήσει την Τουρκία στην κατάσβεση των πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει στο έδαφός της, ωστόσο τελικά δεν μπόρεσε λόγω των δικών της πυρκαγιών, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την τουρκική Sabah, όταν ξέσπασαν οι φωτιές στην Τουρκία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του. Όπως είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο κ. Δένδιας του εξέφρασε την αλληλεγγύη του, καλώντας τον να ενημερώσει εάν χρειαστεί υποστήριξη. Ωστόσο, μετά ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα: Όπως είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο γγ του ελληνικού ΥΠΕΞ κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα και είπε πως έχουν ξεσπάσει φωτιές και στην Ελλάδα, οπότε δεν μπορούν να αποσταλούν αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι και ο ίδιος τηλεφώνησε στην Ελλάδα, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να διαβεβαιώσει πως η Τουρκία θα ήταν έτοιμη να βοηθήσει όταν έσβηναν εντελώς οι φωτιές στο έδαφός της.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε πει τη Δευτέρα πως η Τουρκία θα έστελνε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα, σε συνομιλία του με τον Ν. Δένδια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ