Παράταση στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση

Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των έκτακτων μέτρων μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Αυγούστου.

Μετά το ξέσπασμα των καταστροφικών πυρκαγιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προχωρήσει στην έκτακτη λήψη μέτρων έτσι ώστε να προφυλαχθούν δάση, εθνικοί δρυμοί, άλση και περιοχές Natura στη χώρα.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (12.08), τα μέτρα αυτά παρατείνονται μέχρι και την Παρασκευή 20 Αυγούστου, στις 06:00 το πρωί.

Η ανακοίνωση

«Παρατείνεται για μια εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06.00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here