Μπανάνα Αλόη Μαλλιά: Ενυδατική και Θρεπτική μάσκα μαλλιών με μπανάνα και αλόη


Είστε από εκείνους που ψάχνουν συνεχώς την κουζίνα για φυσικά συστατικά που μπορεί να μεταμορφώσουν μαγικά τα μαλλιά σας; Αν ναι, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Συχνά ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο και χρήμα σε ακριβά προϊόντα μαλλιών, θεραπείες και μάσκες, τα οποία μπορεί να μας δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά μπορεί και όχι.

Θα μπορούσαμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά χωρίς επιβλαβείς επιπτώσεις; Ναι, λένε οι υπέρμαχοι της φυσικής ομορφιάς και δείχνουν την Μπανάνα.

Μια πολτοποιημένη μπανάνα στα μαλλιά σας μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας εξαιρετικά απαλά και μεταξένια! Μπορείτε επίσης να αναμίξετε μερικά άλλα συστατικά με μπανάνες για να κάνετε ενδιαφέρουσες μάσκες μαλλιών.

Οφέλη της μπανάνας για τα μαλλιά

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, κάλιο, φυτικές ίνες και μαγνήσιο, αλλά χωρίς νάτριο και χοληστερόλη. Είναι σχεδόν χωρίς λιπαρά και σχετικά χαμηλές σε θερμίδες-ανάλογα με το μέγεθός τους. Ανά 100 γραμμάρια μερίδας, οι μπανάνες περιέχουν 0,3 g συνολικού λίπους, μηδενική χοληστερόλη, 1 mg αλάτι, περίπου 360 mg κάλιο, 2,6 g διαιτητικές ίνες, 12 g ζάχαρη και 1,1 g πρωτεΐνη. Αλλά, τα οφέλη της μπανάνας δεν περιορίζονται μόνο στην υγεία. Χρησιμοποιούνται επίσης για εξαιρετικές περιποιήσεις ομορφιάς.

Οι μπανάνες είναι εξαιρετικές για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Είναι γνωστό ότι βελτιώνουν τη λάμψη των μαλλιών μας. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι προλαμβάνουν και ελέγχουν την πιτυρίδα και ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής μας.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, φυσικά έλαια, υδατάνθρακες και βιταμίνες, που βοηθούν στην απαλότητα των μαλλιών μας και προστατεύουν τη φυσική τους ελαστικότητα.

Μάσκα Μαλλιών με μπανάνα και αλόη

Η αλόη βέρα έχει πρωτεολυτικά ένζυμα, τα οποία επιδιορθώνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής και φροντίζουν τα μαλλιά σας.

Αυτή η μάσκα μαλλιών είναι ιδανική για την τριχόπτωση και κάνει τα μαλλιά σας δυνατά, λαμπερά και ζωντανά.

Επιπλέον, η αλόη βέρα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C και Ε, οι οποίες βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που έχουν συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Συστατικά: 2-3 μεσαίου μεγέθους μπανάνες 2 φύλλα αλόης βέρα

Πώς να την φτιάξετε:

Εξαγάγετε όλο τον πολτό από το φύλλο της αλόης βέρα και μεταφέρατε τον πολτό της αλόης βέρα και τις μπανάνες σε ένα μύλο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να έχουμε μια παχιά πάστα.

Πώς να την εφαρμόσετε

Εφαρμόστε το μείγμα με τη βοήθεια της βούρτσας βαφής των μαλλιών. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα εισχωρεί βαθιά στις ρίζες σας. Στρώστε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής σας και όλα τα μαλλιά σας. Αφήστε το να καθίσει για 2 ώρες. Πλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό και λούστε καλά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ