FDA ΗΠΑ: Επικείμενες αναφορές έγκρισης έκτακτης ανάγκης αναμνηστικών εμβολίων covid για άτομα σε ανοσοκαταστολή


 FDA ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA θα αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τις αναμνηστικές λήψεις COVID-19 για ανοσοκατεσταλμένους, εν μέσω αναφορών έγκρισης έκτακτης ανάγκης. Σχεδόν το 3 % του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ είναι ανοσοκατεσταλμένο, σύμφωνα με τα CDC . Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων λέει ότι σύντομα θα αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τα αναμνηστικά εμβόλια COVID για άτομα σε ανοσοκαταστολή που παραμένουν ευάλωτα στον ιό και τις παραλλαγές του. “Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA παρακολουθεί στενά τα δεδομένα καθώς γίνονται διαθέσιμα από μελέτες που χορηγούν μια πρόσθετη δόση των εγκεκριμένων εμβολίων COVID-19 σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα “,  δήλωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA στο Fox News.

Ο οργανισμός, μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων CDC, αξιολογεί πιθανές επιλογές σε αυτό το θέμα και θα μοιραστούν πληροφορίες στο εγγύς μέλλον”.

Δύο πηγές που είναι εξοικειωμένες με τα σχέδια της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων FDA δήλωσαν στο NBC News ότι ο οργανισμός αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για μια τρίτη δόση των εμβολίων Pfizer και Moderna COVID-19, μετά από προειδοποίηση αξιωματούχων υγείας για άτομα σε ανοσοκαταστολή. Περίπου το 2,7% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ είναι ανοσοκατεσταλμένο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Αυτό περιλαμβάνει άτομα με καρκίνο, λήπτες ή μεταμοσχεύσεις οργάνων ή άτομα με HIV, μεταξύ άλλων.

Μια μελέτη στο New England Journal of Medicine που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη ανέφερε ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19 της Moderna βελτίωσε σημαντικά την προστασία για τους λήπτες μοσχεύματος οργάνων των οποίων το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται πάντα στο πρότυπο εμβολίων δύο δόσεων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ