Γερμανία: Νοσοκόμα ερευνάται για την ένεση σε χιλιάδες ανθρώπους με εικονικό φάρμακο αντί για το εμβόλιο covid

Νοσοκόμα κατά του εμβολίου εγχέει σε 8.600 άτομα φυσιολογικό ορό αντί για εμβόλιο COVID. Η αδίστακτη νοσοκόμα φέρεται να είχε δημοσιεύσει πολυάριθμες αντιεμβολιαστικές αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα

Τους έδωσε μια ψευδή αίσθηση ανοσίας.

Μια Γερμανίδα νοσοκόμα ερευνάται για την ένεση σε χιλιάδες ανθρώπους με εικονικό φάρμακο αντί για το εμβόλιο του κορωνοϊού. Με βάση την κατάθεση μαρτύρων, ο αστυνομικός ανακριτής Peter Beer είπε ότι υπήρχε «μια εύλογη υποψία» ότι η απατεώνας ιατρικός επαγγελματίας είχε χορηγήσει εμβόλια αλατούχου διαλύματος σε έως και 8.600 ασθενείς που είχαν προγραμματιστεί να λάβουν το εμβόλιο COVID, ανέφερε το Reuters.

Μια νοσοκόμα στη Φρίσλαντ της Γερμανίας φέρεται να άλλαξε 8.600 εμβόλια για τον κορωνοϊό με αλατούχο διάλυμα, το οποίο είναι αβλαβές, αλλά έδωσε στους ασθενείς ψευδή πεποίθηση ότι προστατεύονται από τον ιό. “Είμαι εντελώς σοκαρισμένος από αυτό το επεισόδιο”, δήλωσε ο Sven Ambrosy, τοπικός σύμβουλος, για το ανησυχητικό switcheroo, που φέρεται να συνέβη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στη Friesland στη βόρεια Γερμανία.

Είναι άγνωστο γιατί η  εμβολιάστρια-σύμφωνα με πληροφορίες νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού-έκανε ένεση σε άτομα με κενά. Ωστόσο, φέρεται να είχε μεταδώσει αντιεμβολιαστικές απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν οι ερευνητές.

Και ενώ το ψεύτικο εμβόλιο ήταν ακίνδυνο, μπορεί να έχει επηρεάσει δυσανάλογα ηλικιωμένους, οι οποίοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό. Προκειμένου να αποτραπούν θύματα από τους ψεύτικους εμβολιασμούς, οι αρχές παρακαλούν χιλιάδες ανθρώπους να πάρουν ένα δεύτερο εμβόλιο.

«Η περιφέρεια της Φρίσλαντ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει ότι οι πληγέντες θα λάβουν την προστασία από τον εμβολιασμό τους το συντομότερο δυνατό», έγραψε ο Ambrosy σε ανάρτηση στο Facebook την Τρίτη.

Δυστυχώς, η νοσοκόμα δεν είναι η πρώτη ιατρός που εξέφρασε αντιεμβολιαστικές απόψεις. Τον Ιούνιο, ένα νοσοκομείο του Τέξας ανέστειλε 178 υπαλλήλους για δύο εβδομάδες χωρίς αμοιβή επειδή αρνήθηκαν να πάρουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here