Γονιμότητα Κορωνοϊός: Τα εμβόλια COVID-19 επηρεάζουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μου;


Γονιμότητα Κορωνοϊός: Ο κυβερνήτης Kemp για την αύξηση του GA COVID: Οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ λέει στο «America’s Newsroom» ότι οι άνθρωποι πρέπει να δείχνουν τη «δέουσα επιμέλεια» μιλώντας με γιατρούς και να παίρνουν καλές αποφάσεις για την υγεία για να αποφύγουν την έξαρση του κορωνοϊού. Τα εμβόλια COVID-19 επηρεάζουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης μου; Όχι, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιαδήποτε εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων COVID-19, επηρεάζουν τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος παρά τον μύθο που υποδηλώνει το αντίθετο. Οι ιατροί ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει κανένας βιολογικός λόγος που οι βολές επηρεάζουν τη γονιμότητα. Και τα πραγματικά δεδομένα προσφέρουν περισσότερη σιγουριά για όποιον ανησυχεί για τις πιθανότητές του να συλλάβει:

Στη μελέτη της Pfizer, παρόμοιος αριθμός γυναικών έμεινε έγκυος στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο όπως και στην ομάδα που έκανε εικονικά εμβόλια.

Οι ερευνητές έχουν αρχίσει να μελετούν ανέκδοτες αναφορές για βραχυπρόθεσμες αλλαγές σε περιόδους μετά το εμβόλιο, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη μέχρι στιγμής ότι τα εμβόλια θέτουν σε κίνδυνο τη γονιμότητα, δήλωσε η Δρ Mary Jane Minkin, γυναικολόγος και καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale Ε

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και μαιευτικές ομάδες προτείνουν επίσης εμβόλια COVID-19 σε έγκυες γυναίκες, οι οποίες έχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας εάν μολυνθούν από τον κορωνοϊό.

Έρευνες δείχνουν ότι οι έγκυες γυναίκες που προσβάλλονται από τον ιό είναι πιο πιθανό να εισαχθούν στην εντατική, να λάβουν επεμβατικό αερισμό και να πεθάνουν από τις μη εγκύους συνομήλικές τους.

Τα CDC παρακολούθησαν επίσης δεκάδες χιλιάδες έγκυες γυναίκες που έκαναν τα εμβόλια και διαπίστωσαν ότι είχαν συγκρίσιμα αποτελέσματα εγκυμοσύνης με τις έγκυες γυναίκες πριν από την πανδημία.

Έτσι, είτε σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα μωρό, είτε να προσπαθήσετε να συλλάβετε είτε να υποβληθείτε σε θεραπείες γονιμότητας, δεν πρέπει να καθυστερήσετε τον εμβολιασμό, λέει ο Δρ Denise Jamieson, πρόεδρος του τμήματος γυναικολογίας και μαιευτικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ