Εξάπλωση Παραλλαγή Δέλτα: Μειώνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

 Εξάπλωση Παραλλαγή Δέλτα: Το εμβόλιο Pfizer COVID-19 είναι μόλις 42% αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης εν μέσω εξάπλωσης δέλτα, υποδηλώνει η δημοσίευση. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους. Τα πρώτα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν πριν από την αυστηρή αξιολόγηση από ομοτίμους έδειξαν ότι το εμβόλιο Pfizer COVID-19 μειώθηκε σε 42% αποτελεσματικότητα κατά της μόλυνσης εν μέσω σαρωτικής εξάπλωσης της παραλλαγής δέλτα, με το εμβόλιο Moderna να μειώνεται στο 76%. Ερευνητές στην κλινική Mayo και την εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Κέιμπριτζ ανέβασαν την αναδρομική μελέτη στο medrxiv αυτήν την εβδομάδα, αντλώντας από δεκάδες χιλιάδες τεστ PCR που πραγματοποιήθηκαν στην Κλινική Mayo και σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία σε σχεδόν μισή ντουζίνα πολιτείες.

Η περίοδος μελέτης ανέλυσε δείγματα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο, όταν η παραλλαγή άλφα ή δέλτα ήταν ένα πολύ διαδεδομένο στέλεχος.

“Ο επιπολασμός της παραλλαγής Delta στη Μινεσότα αυξήθηκε από 0,7% τον Μάιο σε πάνω από 70% τον Ιούλιο, ενώ ο επιπολασμός της παραλλαγής Alpha μειώθηκε από 85% σε 13% την ίδια χρονική περίοδο”, αναφέρει το προτύπωμα. Ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα εμβόλια Pfizer και Moderna ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά κατά της μόλυνσης από COVID-19 (76%, 86%, αντίστοιχα) και νοσηλείας (85%, 91,6%), η αποτελεσματικότητα έναντι της λοίμωξης μειώθηκε έως τον Ιούλιο στο 42% και 76%, αντίστοιχα.

Περαιτέρω ευρήματα έδειξαν ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο Moderna είχαν κατά το ήμισυ περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σημαντική μόλυνση, σε σύγκριση με τους λήπτες του εμβολίου Pfizer.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κάτοικοι της Φλόριντα πλήρως εμβολιασμένοι με το πλάνο Moderna αντιμετώπιζαν 60% χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης σε σύγκριση με τους λήπτες της Pfizer. Επίσης, σε όλες τις πολιτείες, το εμβόλιο Moderna μείωσε τις νοσηλείες που σχετίζονται με την COVID περίπου στο μισό από το εμβόλιο Pfizer. Οι ερευνητές σημείωσαν “καμία σημαντική διαφορά” μεταξύ των ομάδων που σχετίζονται με την εισαγωγή στη ΜΕΘ για την COVID-19.

Οι συγγραφείς της μελέτης πρότειναν διάφορους παράγοντες πίσω από τις διαφορές που παρατηρήθηκαν μεταξύ των εμβολίων Pfizer και Moderna, συμπεριλαμβανομένης της δοσολογίας, που σημαίνει ότι «κάθε δόση mRNA-1273 [Moderna] παρέχει τρεις φορές περισσότερα αντίγραφα mRNA της πρωτεΐνης Spike από το BNT162b2 [Pfizer], κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική προετοιμασία της ανοσοαπόκρισης ».

Το Fox News ζήτησε σχόλιο από τη Pfizer και τη Moderna. Η μελέτη είχε τους περιορισμούς της. Το μέγεθος του δείγματος δεν ήταν αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού των ΗΠΑ και οι συγγραφείς είπαν ότι άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει τα ευρήματα σχετικά με τη μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου (όπως «εξασθένηση της ανοσίας με την πάροδο του χρόνου, το δυναμικό τοπίο των παραλλαγών του SARS-CoV-2 ή άλλοι παράγοντες που δεν εξετάστηκαν εδώ. “)

“Η μελέτη παρατήρησής μας υποδηλώνει ότι ενώ και τα δύο εμβόλια mRNA COVID-19 προστατεύουν ισχυρά από τη μόλυνση και τις σοβαρές ασθένειες, υπάρχουν διαφορές στην πραγματική αποτελεσματικότητά τους μεταξύ τους και σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες της πανδημίας”, κατέληξαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Οι ερευνητές ζήτησαν μεγαλύτερες μελέτες με πιο διαφορετικούς συμμετέχοντες για να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις για τη δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου των αναμνηστικών δόσεων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here