Monastero Arx Vivendi: Το μοναστήρι του 17ου αιώνα που έγινε ξενοδοχείο κοντά στη λίμνη Γκάρντα της


Στο ξενοδοχείο Monastero Arx Vivendi μετέτρεψε το αρχιτεκτονικό γραφείο Network of Architecture (NOA) ένα μοναστήρι του 17ου αιώνα πλησίον της λίμνης Γκάρντα, της μεγαλύτερης λίμνης στην Ιταλία και δημοφιλέστατου τουριστικού προορισμού.

Το NOA συνεργάστηκε στενά με την Υπηρεσία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης Τρέντο για τη μετατροπή σε ξενοδοχείο και spa των μισών εγκαταστάσεων του συγκροτήματος στην πολίχνη Άρκο, βορείως της λίμνης· μια ανεξάρτητη εκκλησία και περιστύλιο θα παραμείνουν στις καλόγριες.

Κοινόχρηστοι χώροι, 40 καταλύματα και χώρος wellness

Στόχος του εγχειρήματος, το οποίο περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους και 40 καταλύματα καθώς και έναν νεόδμητο χώρο wellness, ήταν να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αρχικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου και του ύψους επτά μέτρων τοίχου που περικλείει το συγκρότημα.

“Η μεγαλοπρέπεια και η αυστηρότητα του αρχιτεκτονήματος, οι μεγάλοι διάδρομοι, τα αψιδωτά ταβάνια, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται για να δώσουν σε αυτούς του χώρους μια πραγματική αίσθηση αλλοτινών εποχών” είπε ο επικεφαλής του πρότζεκτ, αρχιτέκτονας Francesco Padovan.

Στο ισόγειο του μοναστηριού, οι κοινόχρηστοι χώροι: χώρος υποδοχής, χώρος για πρόγευμα, μπαρ και κουζίνα. Στον πρώτο όροφο, τα 40 καταλύματα κατά μήκος ενός μεγάλου κεντρικού διαδρόμου· κάθε υπνοδωμάτιο καταλαμβάνει τον χώρο δύο μοναστηριακών κελιών ενώ μια μεγαλύτερη σουίτα τον χώρο του πλυσταριού.

Ο χώρος wellness – φέρει την επωνυμία Salas per Aquam – είναι νέα κατασκευή η οποία αποτελείται από επτά “δωμάτια” από γυαλί και μέταλλο που δημιουργήθηκαν κατά μήκος ενός πέτρινου τοίχου που λειτουργεί ως ραχοκοκαλιά. Τα “δωμάτια” φιλοξενούν lounge για χαλάρωση, χώρους κούρας ομορφιάς και σάουνες, ενώ το κεντρικό ανοίγει σε μια υπαίθρια πισίνα. “Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν διάλογο περισσότερο με το περιβάλλον αγροτικό τοπίο παρά με το μοναστήρι” υπογράμμισε ο Padovan.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ