Μητσοτάκης: Κρατάει το «χαρτί» του δομικού ανασχηματισμού – Πότε σκοπεύει να αλλάξει υπουργικό


Σε αναμμένα κάρβουνα πολλοί υπουργοί και υφυπουργοί – Πήραν το μήνυμα Μητσοτάκη μετά την… αναδιάταξη δυνάμεων στο Μαξίμου.

Είναι γνωστό πως ο ανασχηματισμός αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα του εκάστοτε πρωθυπουργού, που χρησιμοποιείται συνήθως σε καταστάσεις… ανάγκης. Κανείς δεν ενημερώνει για τις προθέσεις του, παρά το παρασκήνιο που υπάρχει τις περισσότερες φορές.

Από το απόγευμα της Πέμπτης (12/08) είχε αρχίσει να κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Μάλιστα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διέρρεαν πως ο πρωθυπουργός δεν θα φύγει το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξετάζει ένα προς ένα τα πρόσωπα του υπουργικού Συμβουλίου.

Είναι αλήθεια όμως ότι κανείς δεν περίμενε ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να επισημαίνουν πως δεν πρόκειται για ανασχηματισμό, ούτε καν μίνι, και πως είναι απλά εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων, ωστόσο, είναι αναμφισβήτητα ουσιαστικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα και σαφέστατα ένα μήνυμα προς τους υπόλοιπους υπουργούς.

Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κάνει από την αρχή της θητείας του μέχρι σήμερα δομικό ανασχηματισμό. Έχει προχωρήσει δύο φορές σε μικρές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά δομικό ανασχηματισμό δεν έχει κάνει. Θα μπορούσαμε να πούμε πως κρατάει αυτό το «χαρτί» στα χέρια του για τη συνέχεια, αφήνοντας – είναι η αλήθεια – σε αναμμένα κάρβουνα πολλά στελέχη του υπουργικού Συμβουλίου.

Δεν είναι λίγοι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που «τρίζει» η καρέκλα τους, όπως επίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που ετοιμάζονται να «ραφτούν» για να πάνε να ορκιστούν ως νέοι υπουργοί. Σε ονοματολογία προς το παρόν δεν θα μπούμε, όμως τα «ραβασάκια» είναι πολλά πλέον στο κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και οι πιέσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πολλές πλέον στο εσωτερικό της ΝΔ, με τη γαλάζια πολυκατοικία να έχει «ξυπνήσει» και να… χτυπάει κουδούνια.

Όσο για το πότε σκοπεύει ο πρωθυπουργός να κάνει δομικό ανασχηματισμό, εκτιμούμε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν τη ΔΕΘ, είναι ένα καλό timing για… restart μαζί με τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ