Γιατί η εξόρυξη Bitcoin έγινε πιο δύσκολη και πιο ακριβή


Κάθε 2016 μπλοκ, ή περίπου κάθε δύο εβδομάδες, το Bitcoin επαναπροσδιορίζει πόσο δύσκολο είναι για τους miners να «εξορύσσουν» το κρυπτονόμισμα. Σήμερα έγινε γνωστό πως ο κώδικας του bitcoin έκανε αυτόματα περίπου 7,3% πιο δύσκολη τη διαδικασία.

Σύμφωνα με το CNBC, αυτή η αύξηση της δυσκολίας δεν προκαλεί έκπληξη, ούτε είναι ανησυχητική, αλλά σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική αύξηση από τότε που τέθηκε σε ισχύ η κινεζική απαγόρευση mining και χρησιμεύει ως επιβεβαίωση μιας τάσης που ήδη γνωρίζαμε ότι ήταν σε εξέλιξη: Μερικοί από τους miners που ήταν στην Κίνα βρίσκουν νέα σπίτια αλλού.

Και ενώ μπορεί να μην είναι τόσο προσοδοφόρα η εξόρυξη Bitcoin όπως ήταν πριν ο αλγόριθμος αυτοδιορθωθεί, οι miners συνεχίζουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα τώρα από ό, τι πριν από την καταστολή των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα τον Μάιο.

«Τα επίπεδα του hashrate εξακολουθούν να είναι μειωμένα κατά 42,1% από την κορυφή του Μαΐου του 2021, όταν έλαβε χώρα η έξοδος από την Κίνα», δήλωσε σύμφωνα με το CNBC ο Τζέισον Ντιν, αναλυτής της συμβουλευτικής εταιρείας crypto Quantum Economics. Αυτό το έλλειμμα στο hashrate σημαίνει ότι αυτοί που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο του Βitcoin αυτήν τη στιγμή κερδίζουν.

Όταν η Κίνα έδιωξε όλους τους miners περισσότερο από το μισό της υπολογιστικής ισχύος στο δίκτυο Bitcoin χάθηκε. Οι miners αλλού στον πλανήτη έπρεπε να «ενώσουν το νήμα». Λιγότεροι άνθρωποι και λιγότερη υπολογιστική ισχύς σήμαινε ότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για την επαλήθευση των συναλλαγών και την εξόρυξη νέων Bitcoin.

Έτσι, όπως το ρολόι, ο αλγόριθμος Βitcoin διορθώθηκε αυτομάτως για αυτήν την απόκλιση από τον κανόνα και τον Ιούλιο, το δίκτυο είδε μια εντελώς πρωτοφανή πτώση 28% στο επίπεδο δυσκολίας. Ξαφνικά, ήταν ευκολότερο να δημιουργηθούν νέα Bitcoin και η παγκόσμια mining κοινότητας επέστρεψε στον μέσο όρο δέκα λεπτών για την επίλυση ενός μπλοκ συναλλαγών.

Αυτό το χαρακτηριστικό του κώδικα του Bitcoin είναι ένα κρίσιμο μέρος της αρχιτεκτονικής του δικτύου του. «Δεν υπήρξε καμία διακοπή λειτουργίας στο δίκτυο του Bitcoin. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το πιο έξυπνο μέρος του λογισμικού του Bitcoin: η προσαρμογή δυσκολίας», δήλωσε ο μηχανικός bitcoin mining Μπράντον Αρβανάγκι.

Μερικά από τα μηχανήματα που επιστρέφουν στο διαδίκτυο είναι τα ίδια που ήταν συνδεδεμένα στην Κίνα.

«Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να μετακομίσουν στις ΗΠΑ λόγω περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, επειδή δεν μιλούν αγγλικά και δεν έχουν φύγει ποτέ από την περιοχή του Σετσουάν σε όλη τους τη ζωή… Αυτό που έκαναν ήταν να πουλήσουν όλες τις μηχανές τους», εξηγεί ο Αλεχάντρο Ντε Λα Τόρρε, αντιπρόεδρος της Poolin στην Σιγκαπούρης. «Υπήρξε μια ενεργή δραστηριότητα με την πώληση αυτών των μηχανών σε όλο τον κόσμο», είπε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ