ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση δεν είναι playmobil


«Καλούμε τον Πρωθυπουργό να διευκρινίσει άμεσα τι θα αναθεωρηθεί από το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης των καταστροφών» σημειώνει το ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τις κυβερνητικές αλλαγές.

Το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση, ασκώντας κριτική για την τοποθέτηση του νέου υφυπουργού παρά τω πρωθπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά πως αναλαμβάνει με αρμοδιότητα για τα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης «χωρίς όμως να γνωρίζουν τις αρμοδιότητες του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Ορίστηκε νέος υφυπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Τις αρμοδιότητές του δεν τις γνωρίζουμε όπως, επίσης, δεν γνωρίζουμε πως αυτές θα συνυπάρξουν με τις αρμοδιότητες του κ. Χαρδαλιά. Δεν γνωρίζουμε, επίσης, ποια από τις αρμοδιότητες για τα θέματα της κρατικής αρωγής που έχει σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών θα πάψει να ασκεί, αφού πρόσφατα με νόμο της κυβέρνησης αυτά τα θέματα περιήλθαν σ’ αυτόν.

Οπότε καλούμε τον Πρωθυπουργό να διευκρινίσει άμεσα τι θα αναθεωρηθεί από το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης των καταστροφών και πως δεν θα βρεθούμε μπροστά σε μια ακόμη επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ του μέχρι πρότινος εκλεκτού του Μαξίμου και του νέου.

Η τοποθέτηση του νέου υφυπουργού σηματοδοτεί ακόμη μια πράξη συγκέντρωσης εξουσίας στον πρωθυπουργό. Βεβαίως, αυτός επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνησή του. Πλην όμως είναι, πλέον, και τυπικά, ο ίδιος υπεύθυνος για τα θέματα της αντιμετώπισης καταστροφών. Αναμένουμε, λοιπόν, άμεσα τις οφειλόμενες εξηγήσεις, προκειμένου να κατανοήσει ο ελληνικός λαός γιατί θα πρέπει να συντηρεί πολλαπλές διοικητικές και πολιτικές δομές με το ίδιο αντικείμενο και πως αυτές θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της καταστροφής.

Ο χρόνος των επικοινωνιακών πομφόλυγων τελειώνει».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ