Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιώνιας στο πλευρό των πυρόπληκτων


Μαζική και πρωτοφανής ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα που απηύθυνε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την στήριξη των δοκιμαζόμενων αδελφών μας που βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Ο πρωτεργάτης της ανακουφιστικής αυτής δράσεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ύστερα από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη και σε συνεργασία τόσο με τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, όσο και με τοπικούς αρμοδίους φορείς απέστειλαν την Παρασκευή 13 Αυγούστου μεγάλα φορτία τροφίμων, νερών, κλινοσκεπασμάτων, ζωοτροφών και ειδών πρώτης ανάγκης στο συντονιστικό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, χιλιάδες απλοί πολίτες, ανάμεσά τους πολλοί εθελοντές ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως, και καθημερινά επισκέπτονταν τους ενοριακούς ναούς, όπου άφηναν τις προσφορές τους ή ακόμη και βοηθούσαν στην συλλογή, δείχνοντας έτσι την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της δράσεως, τονίζοντας: «Η Εκκλησία μας αγκαλιάζει όλο τον κόσμο και στέκεται συνεχώς δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας που δοκιμάζονται σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ