«Eίμαι ο Εξολοθρευτής»: Πώς ο μακελάρης του Πλίμουθ, Τζέικ Ντέιβισον, έφτασε στη φονική επίθεση


Ο Τζέικ Ντέιβισον, ο οποίος σκότωσε πέντε ανθρώπους, είχε άδεια κατοχής όπλου, αποκάλυψε η βρετανική αστυνομία.

Ο Τζέικ Ντέιβισον, δράστης της φονικής επίθεσης της Πέμπτης στο Πλίμουθ, ο οποίος σκότωσε πέντε ανθρώπους (μεταξύ των οποίων ένα μικρό κορίτσι) είχε άδεια κατοχής όπλου, αποκάλυψε η βρετανική αστυνομία.

Ο 22χρονος πυροβόλησε δύο γυναίκες, δύο άνδρες και το τρίχρονο κορίτσι σε μια φονική επίθεση διάρκειας έξι λεπτών στο Κίχαμ του Πλίμουθ το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για το χειρότερο περιστατικό του είδους του στη Βρετανία από το 2010- ωστόσο δεν θεωρείται πως σχετίζεται με τρομοκρατία. Σε βίντεο που είχε ανεβάσει online o Ντέιβισον έλεγε πως ήταν «καταβεβλημένος» και «ηττημένος από τη ζωή».

Ασθενοφόρα και η αστυνομία κλήθηκαν στο Μπίντικ Ντράιβ το απόγευμα της Πέμπτης. Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ο 22χρονος Ντέιβισον, πέθαναν επί σκηνής και ένα έκτο πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.

Ο Σον Σόγιερ, αξιωματικός της αστυνομίας (Ντέβον- Κορνουάλη) είπε πως ο Ντέιβισον είχε άδεια κατοχής όπλου. Όπως πρόσθεσε, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε έχει περιγραφεί από μάρτυρες ως επαναληπτική καραμπίνα («χράπα χρούπα»), μα η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει αυτό προς το παρόν.

Σύμφωνα με τον Σόγιερ στην περιοχή βρέθηκε ένα όπλο και η αστυνομία δεν αναζητούσε άλλο άτομο σε σχέση με το περιστατικό. «Θεωρούμε πως έχουμε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής φύσης που ξέφυγε στον δρόμο, με αποτέλεσμα πολλαπλοί άνθρωποι στο Πλίμουθ να χάσουν τις ζωές τους υπό εξαιρετικά τραγικές συνθήκες».

Η αστυνομία έλαβε κλήσεις σε μια διεύθυνση στο Μπίντικ Ντράιβ στις 18.11 BST και ένοπλοι και άοπλοι αστυνομικοί κατέφθασαν μέσα σε έξι λεπτά. Όπως είπε ο Σόγιερ, σημειώθηκαν πολλαπλές βολές από όπλο κατά τη διάρκεια των έξι εκείνων λεπτών. Ο Ντέιβισον, σημείωσε, δολοφόνησε μια 51χρονη την οποία γνώριζε, με την αστυνομία να θεωρεί ότι υπήρχε οικογενειακή σχέση. Μετά βγήκε στον δρόμο όπου πυροβόλησε και σκότωσε ένα πολύ νεαρό κορίτσι. Επίσης, πυροβόλησε και σκότωσε άνδρα συγγενή της, ηλικίας 43 ετών. Μετά πυροβόλησε άλλη μια γυναίκα, 53 ετών, και έναν άνδρα, 33 ετών, που παραμένουν σε νοσοκομείο με τραύματα, αν και δεν θεωρείται πως κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Μετά πήγε σε ένα πάρκο, όπου πυροβόλησε έναν 59χρονο που πέθανε επί τόπου, και μετά στο Henderson Place, όπου πυροβόλησε μια 66χρονη, η οποία αργότερα πέθανε στο Derriford Hospital. Μετά, όπως είπαν μάρτυρες, έστρεψε το όπλο πάνω του και αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία εξετάζει τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του και αναρτήσεις στα social media. Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο ξεκάθαρο κίνητρο προς το παρόν, μα σε online βίντεο έλεγε πως ήταν κοινωνικά απομονωμένος, δυσκολευόταν να συναντήσει γυναίκες και έκανε αναφορές σε «incels» (involuntary celibate άνδρες, άτομα που κατηγορούν τις γυναίκες για το ότι δεν έχουν επιτυχία στα ερωτικά τους).

Σε ένα 11 λεπτών βίντεο, το οποίο ήταν το τελευταίο που ανέβασε, έλεγε πως «ξέρω ότι είναι ταινία, μα μου αρέσει να σκέφτομαι κάποιες φορές πως είμαι ο Εξολοθρευτής ή κάτι τέτοιο. Παρά το ότι τα συστήματά του καταρρέουν, συνεχίζει να προσπαθεί να ολοκληρώσει την αποστολή του».

Το YouTube και το Facebook έχουν επιβεβαιώσει πως λογαριασμοί που του ανήκαν έχουν κατεβεί, λόγω παραβίασης των κανόνων τους.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ