Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Επανεκτέλεση συνταγών για πυρόπληκτους ασθενείς που έχασαν τα φάρμακα τους


Με παρέμβασή της η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας καλεί το Υπουργείο Υγείας να δράσει άμεσα και να μεριμνήσει για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας που η φωτιά κατέστρεψε εν γένει τα περιουσιακά τους στοιχεία και συγκεκριμένα βιβλιάρια υγείας, συνταγολόγια ή/και φάρμακα για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων τους και που αδυνατούν να συνταγογραφήσουν εκ νέου, διερευνώντας μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΠΠΥ μια λύση για την αντικατάσταση απολεσθέντων φαρμάκων με ταχύρρυθμες και απλές διαδικασίες.

Στην προσπάθεια αξιολόγησης του μεγέθους του προβλήματος, και κατόπιν τηλεφωνικής επαφής ήρθαμε και με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, ενημερωθήκαμε πως ήδη προτάθηκε η αξιοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής 1110, που προσφέρει στήριξη στους πυρόπληκτους, ως μηχανισμό ενημέρωσης για τη διαδικασία.

Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 1110

Σημείωνεται ότι στο τηλεφωνικό Κέντρο 1110 του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής μπορούν να απευθύνονται από την 11η Αυγούστου οι πυροπαθείς συμπολίτες μας που επιθυμούν ψυχολογική υποστήριξη. Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Προέδρου του ΙΣΑ Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη το τηλεφωνικό κέντρο ενισχύθηκε με τη συμμετοχή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών οι οποίοι θα παράσχουν συμβουλές και θα υποστηρίζουν πυρόπληκτους.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ, σε περίπτωση που η επιστημονική ομάδα το κρίνει αναγκαίο κινητές μονάδες ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών θα μεταβαίνουν στα σημεία που βρίσκονται οι πολίτες για να τους παράσχουν και από κοντά την κατάλληλη υποστήριξη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Oι σχετικές δράσεις συντονίζονται από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και μέλος του Δ.Σ του ΙΣΑ Γ. Κεχρή, το συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων Δρ. Π. Ευσταθίου και τη Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής Α. Μεγάλου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ